Terhesen ne igyon!

Nagyobb a vetélés esélye, ha a nő terhesen iszik

A nőknek nem lenne szabad alkoholt fogyasztaniuk a terhesség első három hónapjában, bár nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy az alkohol vetélést okozhat - figyelmeztetett a brit egészségügyi hivatal (NICE).

2008.03.29 16:54MTI

Korlátozottak és szegényesek ugyan a bizonyítékok arról, hogy a terhesség elején az alkohol fogyasztása növeli a vetélések arányát, de a hivatal szerint a teherbe esni kívánó és a várandós hölgyeknek heti- kétheti egy-két adagra tanácsos csökkenteniük a szeszes italok fogyasztását. A legjobb azonban az, ha egy kortyot sem isznak. Egyelőre nem tudni, hogy mekkora az a mennyiség, amely nem árt. Hasonló elővigyázatosságra intenek azok a vizsgálatok, amelyek során a tivornyázás és a magzat esetleges agykárosodása közti összefüggésekre világítottak rá. A terhesség alatt is alkoholt fogyasztó európai nők aránya 25 és 50 százalék között mozog.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.