Károsan befolyásolja a férfiak fogamzóképességét

Lassítja a spermákat, ha az ölünkben laptopozunk

A laptop használata károsan befolyásolja a férfiak fogamzóképességét. Azoknak a férfiaknak, akik a térdükön egyensúlyozzák a számítógépüket, jóval kisebb esélyük van az utódnemzésre.

2010.12.06 17:00napidoktor.hu

A tanulmányba huszonkilenc fiatal férfit vontak be, akiknek a combjukon kellett laptopjukat kezelni, miközben mérték herezacskóik hőmérsékletét.

A kutatás vezetője Yelim Sheykin elmondta, hogy 10-15 perc múlva már olyan mértékben megemelkedett a hőmérséklet, hogy az bizonyítottan káros volt a hímivarsejtek számára.

Normális körülmények között a herék a herezacskóban, testen kívül helyezkednek el, így biztosított a megfelelő működéshez szükséges hőmérséklet.

Ha valaki a térdén tartja a laptopját és még a lábait is összezárja, akkor egy óra múlva a herék hőmérséklete akár 2,5 Celsius fokkal is emelkedhet, ezáltal spermiumaik termékenyítő képessége jelentősen csökkenhet.

Különösen fontos ez a tény annak fényében, hogy az Amerikai Urológiai Szövetség szerint az Egyesült Államokban ma majdnem minden hatodik pár küzd fogantatási gondokkal.

Természetesen az egészséges életvitel és táplálkozás, a kábítószerek kerülése is fontos a sikeres fogamzás eléréséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.