Ingerlékenység, cellulit, túlsúly...

Sorozat 1. rész: Ne savasodj, tovább Élsz!

Ki fog tűnni a környezetéből!Hajhullás, pattanások, lábizzadás, állandó kimerültség, hátfájás, ingerlékenység, cellulit, túlsúly, fogszuvasodás és szájszag, ízületi problémák, csontritkulás, allergia, szívinfarktus és daganatos megbetegedések...

2010.09.17 10:00vitalland.hu

Hogy csak néhányat említsünk azokból a problémákból, amelyekért szervezetünk elsavasodása okolható! Miközben a modern táplálkozási szokások miatt szinte mindenki az elsavasodás tüneteitől szenved, Ön most egy csapásra megszabadulhat minden gondjától...

Nem számít hány éves, és az sem, hogy milyen állapotban van! Ha javít a sav-bázis egyensúlyán, határozottan jobban fogja érezni magát a bőrében... A kérdés már csak az, hogyan nyerheti vissza teste maradandó harmóniáját!

Sav-bázis egyensúly


Táplálékaink savasítanak és savtalanítanak is!Az egyensúly helyreállításához először is meg kell értenünk a szervezet sav-bázis háztartásának szabályait.

A folyamat lényegét tekintve nagyon egyszerű. Az anyagcsere folyamatok következtében a testben folyamatosan savak keletkeznek, amelyekre szükségünk van az emésztéshez, az égési folyamatokhoz és az energiatermeléshez.

A savak csak akkor károsak, ha túl sok marad vissza belőlük. Ilyenkor a test a felesleget a táplálékokból származó bázisokkal próbálja meg semlegesíteni. Ha nem táplálkozunk megfelelően, akkor a szervezet nem kapja meg a szükséges mennyiségű bázisokat.

Ezek hiányában pedig az ásványianyag készletek kifosztásával köti meg a felesleges savakat a kötőszövetben. Mindennemű víz-, gyümölcs- és ivóléböjt, tisztító vagy méregtelenítő kúra arra irányul, hogy ezektől a lekötött salakanyagoktól megszabadítsuk a szervezetet, és visszapótoljuk a hiányzó ásványokat.

Mikroorganizmusok, savas környezet, betegségek Az elsavasodás kedvező táptalajt nyújt az élősködőknek!Az elsavasodás kettős veszélyt jelent az egészségünkre.

Egyrészt a savak közömbösítése felesleges terhet ró az immunrendszerünkre, aminek így csökken a hatékonysága.

Másrészt a szervezetünkben található mikroorganizmusok, vírusok, baktériumok és gombák savas környezetben szaporodásnak indulnak, és anyagcseretermékeikkel még savasabb környezetet teremtenek.

Olyan folyamat ez, amely kellemetlen tüneteket és betegségeket egyaránt okozhat, az elsavasodás mértékétől függően. A folyamat azonban bármikor megfordítható!

Mivel azonban a savak bent keletkeznek, a bázisokat pedig kívülről vesszük fel, a kívánt egyensúlyt a táplálkozásunkkal bevitt bázistöbblettel visszanyerhetjük.

Sav-bázis egyensúly ellenőrzésére hasznájon indikátorpapírt!

A szervezet sav-bázis egyensúlya nagyon jól nyomon követhető, így megállapítható az elsavasodás mértéke, és ellenőrizhető az életmódunk is. A vér pH-ja viszonylag kiegyensúlyozott tartományban, 7,35 - 7,4 között mozog.

Az elsavasodás nyomai még itt is jól láthatóak a sötétlátóteres élővércsepp analízis során.

De Ön is naprakész pH értéket kaphat a vizeletből, hiszen az szinte pontosan tükrözi a szövetekben uralkodó helyzetet. Ez az érték azonban napon belül is sokat változhat, hiszen a salakanyagok kiválasztása folyamatosan zajlik.

A reggeli első mérés, még egyensúlyi szervezetben is, erősen savas eredményt hoz (5,2 - 5,4), mert az éjszakai pihenés során kiválasztott savak ilyenkor ürülnek ki. Ha a szervezet nincs elsavasodva, vagy elegendő mennyiségű bázis áll a rendelkezésére, akkor a délutáni és esti mérések már jobb eredményeket hoznak. Kitartó savtalanítás után végül tartósan elérik a kívánatos 7,0 - 7,4-es értéket.

Ahhoz, hogy ezt folyamatosan ellenőrizni tudja, mindössze egy csomag indikátorpapírra van szüksége, amelyet a megrendelés oldalon megtalál. Bázikus táplálkozás Kurt Tepperwein, a savtalanítás legjobb reklámja!

Legyen Ön is örökifjú!

Az elsavasodásunk nagyrészt helytelen táplálkozási szokásainknak köszönhető. Egyes élelmiszereink lúgosítanak, de sajnálatos módon majdnem minden, a szokásos értelemben vett finom falat savasítja testünket.

Ha a savasító élelmiszereink mellett nem fogyasztunk elegendő bázikus hatású élelmiszert is, akkor minden napra jut egy adag savmaradék, amelyet közömbösítenünk kell.

Ez évek alatt több kilónyi ásványi anyagokkal megkötött salakanyagot jelenthet, melyre megoldást a bázikus táplálkozás, és a régről maradt sav-raktárak felszámolása jelent.

Bázikus hatású ételek a nyers és párolt zöldségek, a nem édes gyümölcsök, a túró, a barna rizs, a köles, a krumpli, a teljes kiőrlésű kenyerek, valamint a herba teák.

Míg savasít a húsok, a tojás, a zsíros- és kéksajtok, az édesség, a fehérliszt, a szénsavas üdítőitalok, a kávé, az alkohol, a tartósítószerek és az adalékanyagok. Ha jobban szeretne elmélyedni a témában, akkor Kurt Tepperwein: Savtalanítás, a fiatalság forrása című könyvét ajánljuk jó szívvel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.