A mellrák kockázatai

Két óránként betegszik meg egy mell, három óránként hal bele egy nő!

Magyarországon a daganatos betegségek vezető helyen állnak a halálozási statisztikákban.

2010.05.27 19:15ma.hu

A nemzetközi elemzések is minket, magyarokat emelnek ki, ha negatív példáról van szó. Szakértők szerint 2020-ra a világon minden család tudni fogja, mi a rák.

Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése, hazánkbanminden 7. nőnél várható, hogy élete folyamán kialakul a betegség.

Ennek ellenére a Semmelweis Egyetem Radiológiai és Onkoterápiás Klinikájára a nők majd 70 %-a már előrehaladott mellrákkal érkezik, a szűréseken pedig a meghívott nők mindössze 40 %-a vesz részt.Ijesztően megnőtt a betegség előfordulása a huszonéves korosztályban, már nem csak a 45 év felettieket érinti elsősorban az emlődaganat.

A Semmelweis Egyetem 2010. május 29-én immár második alkalommal rendez nyílt napot, ahol a tájékoztató előadások mellett a látogatókat ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással várják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.