Ne titkoljuk el, ha valami nem jó!

Szexuális őszinteség a hosszú kapcsolat titka?

Egy nemrég végzett felmérés szerint a fiatalok a szexuális életről szóló őszinte beszélgetéseket tekintik a hosszú távú kapcsolat egyik alappillérének.

2010.03.14 12:00medipress.hu

A Populus felmérése során összesen 1200 15 és 24 év közötti fiatalt kérdeztek meg a szerelmi és szexuális kapcsolatokról.

A fiatalok szerint a korábbi szexuális tapasztalatokról és esetleges fertőzésekről szóló beszélgetések jelentik egy tartós kapcsolat alapját. Sokak szerint ez még a szülőkkel való találkozásnál is fontosabb.

A kormány által támogatott felmérés érdekes betekintést nyújt a fiatalok gondolkodásmódjába.

Az adatok szerint a 15-24 évesek az alábbiakat tartják egy komoly kapcsolat legfőbb ismérveinek: 

- nyílt és őszinte beszélgetés a korábbi szexuális partnerekről és szexuális úton terjedő fertőzésekről (a megkérdezettek 70 százaléka tartotta fontosnak) 

- találkozás a szülőkkel (a megkérdezettek 66 százaléka tartotta fontosnak) 

- nem kell mindig sminket viselni (47 százalék)

- találkozás a barátokkal (40 százalék)

A legtöbb megkérdezett fiatal úgy gondolja, ha az új partner nem hajlandó megbeszélni a korábbi szexuális tapasztalatokat és betegségeket, akkor a kapcsolat nem lesz hosszú távú.

"Jó látni, hogy a szexuális egészség milyen fontos szerepet tölt be a fiatalok kapcsolataiban, az azonban elszomorító, hogy sokan még mindig félnek beszélni ezekről a témákról"
- nyilatkozta Paula Hall, a Relate nevű segélyszervezet munkatársa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.