Akik szívnak, nehezen jutnak el az orgazmusig

A marihuána impotenssé tesz

A melbourne-i La Trobe Egyetem új tanulmányából az derül ki, hogy a rendszeresen füvet szívó férfiak esetében négyszer nagyobb a valószínűsége annak, hogy nehezen jutnak el az orgazmusig.

2009.08.26 18:57medipress.hu

A kutatás során Marian Pitts munkatársaival a 2005-ös telefonos közvélemény-kutatás során 16 és 64 év közöttiek körében összegyűjtött adatokat elemezte. Kiderült, hogy a megkérdezettek 8,7 százaléka állította, hogy az előző évben betépett – kétszer annyi férfi (11,2 százalék) ismerte el, hogy marihuánát fogyasztott, mint nő (6,1 százalék). Bár a férfi füvezők szexuális zavarokat tapasztaltak, még így is több partnerük volt, mint a nem füvezőknek.

A New Scientist folyóiratban megjelent eredmények szerint a marihuána használók esetében kétszer akkora volt a valószínűsége annak, hogy legalább kettő szexuális partnerük volt az elmúlt évben, mint azok esetében, akik nem szívtak füvet. Pitts kutatócsoportja még ennél is fokozottabb szexuális aktivitást mutatott ki a női füvezők között, akikben hétszer nagyobb valószínűséggel mutattak ki nemi úton terjedő betegségeket is az elmúlt évben, mint a nem füvezőkben.

Ennek ellenére ők nem tapasztaltak több problémát a hálószobában, mint a nem füvezők. Az új tanulmány alátámasztja a Marie Eloi-Stiven által a New York-i Cornell Orvostudományi Egyetemen végzett kutatás eredményét is, mely szerint a marihuána használók másoknál sokkal nagyobb valószínűséggel használnak Viagrát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.