Daganat

Fehér Ház: Bidennek rákos bőrelváltozása volt

Nincs szükség további kezelésre.

2023.03.03 23:49ma.hu

80 évével Joe Biden a legidősebb ember, aki amerikai elnökként szolgált. Bár egyesek kétségbe vonták mentális képességeit, Biden a 2024-es választásokon valószínűleg egy második ciklusra is pályázik.

Nemrég mellkasából a februári orvosi vizsgálat során eltávolított "kis elváltozás" rákosnak bizonyult, de teljes egészében, probléma nélkül eltávolították - közölte pénteken a Fehér Ház.

A közlemény szerint Biden az elváltozást a marylandi Bethesdában található Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központban tett február 16-i látogatása során távolították el, ahol átfogó egészségügyi vizsgálaton vettek részt.

"A biopszia a várakozásoknak megfelelően megerősítette, hogy a kis elváltozás bazálsejtes karcinóma volt" - közölte a Fehér Ház. "Az összes rákos szövetet sikeresen eltávolították. A biopszia helye körüli területet a biopszia időpontjában szakszerűen kezelték. További kezelésre nincs szükség".

A közlemény hozzátette, hogy az amerikai elnök "szépen gyógyult" ott, ahol a bőrt eltávolították, és hogy bőrét továbbra is figyelemmel kísérik további elváltozások miatt. Megjegyezték azonban, hogy a bazálsejtes karcinóma nem hajlamos terjedni vagy áttétet képezni.

A bazálsejtes karcinóma a bőrrák leggyakoribb formája. A napnak kitett testrészeken, például a mellkason, az arcon, a nyakon és a vállakon alakul ki, és feltehetően az ultraibolya sugárzásnak való kitettség okozza. Gyakran úgy néz ki, mint egy áttetsző dudor a bőrön, de fekete vagy kék színűnek is tűnhet, és nincs egyértelműen meghatározott határa.

Biden korábban nem melanomás bőrrákot is eltávolíttatott, mielőtt a Fehér Házba választották volna. Az év elején a First Lady, Jill Bident szintén bőrrákkal kezelték a Walter Reedben, ahol két bőrelváltozást távolítottak el, amelyekről szintén megállapították, hogy bazálsejtes karcinómák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.