Miért nem elég a nőknek az aktus?

A női orgazmusról férfiaknak

Sok férfi a mai napig nem érti, hogyan is működnek a nők... Egy jó kapcsolat lényeges eleme az őszinteség, és a jó szex is azon múlik, hogy tudunk-e beszélni magunkról, kívánságainkról partnerünknek.

2009.08.08 11:34ma.hu

Miért fontos az utójáték, és miért nem elég a nőknek csupán az aktus, teljes puszta valójában? A legegyszerűbb válasz: másképp működnek a nők, mint a férfiak. Ez azonban a mi problémánkon most nem segít, hisz ezt eddig is tudtuk.

Három fontos dolgot nem szabad elfeledni a férfiaknak, mikor egy nővel fizikai aktusra készülnek. Egyik az előjáték, ami sokkal fontosabb szerepet tölt be egy szexuális aktus során, mint ahogy azt a férfiak gondolnák, egy rövidre sikerült előjáték az egész együttlétet elronthatja a nő számára, sőt akár fájdalmassá is teheti. A férfiakkal ellentétben a nőknek sokszor nem a közösülés nyújt igazi élvezetet, hanem az előjáték. Felmérések szerint a szexuálisan aktív hölgyek közel fele nem tapasztal orgazmust az aktus során, sokkal jobb esélyeik vannak erre manuális stimulációval vagy orális szexszel. A második fontos dolog maga az aktus, aminek sikere szinte teljes mértékben az előjátéktól függ. A harmadik tényező az utójáték. Azonban mindenki mást ért utójátékon, ez teljes mértékben személyfüggő.

A legtöbben öleléseket, simogatást, a haj cirógatását, a hát vakargatását, gyengéd masszírozást. De csupán egymás mellett feküdni, s élvezni egymás látványát, érintését, illatát is mély érzelmi elégedettséghez vezethet. Közülük sokan még az utójáték kifejezést sem hallották, és teljesen természetes számukra, hogy a kielégülést kizárólag mély alvás követheti. Azonban a nők nagy százalékánál a kapcsolat kihülését, lelki egyedüllétet eredményezhet az utójáték teljes hiánya.

Fontos az őszinteség!

Egy jó kapcsolat lényeges eleme az őszinteség, és a jó szex is azon múlik, hogy tudunk-e beszélni magunkról, kívánságainkról partnerünknek. El kell tudnunk mondanunk, hogy mit szeretünk a szexben, hogy mennyi és milyen elő- és utójátékra van szükségünk, és hogyan tudunk legkönnyebben eljutni a csúcsra. Ez is képezheti az utójátékot. A férfiak sok esetben ezt úgy hívják, hogy muszáj beszélgetni az "asszonnyal" utána. Egy pár jótanács, a női orgazmus minél előbbi eléréséhez.

Napjainkban egyre többet beszélünk róla, minden férfi arra törekszik, hogy megmutassa az ágyban, hogy ő mennyire jó, azonban van úgy, hogy ez is kevés. Ez gyakran óriási önbizalomrombolással hat a férfira, ha egyáltalán kiderül. Hisz a nők nagy százalékban megjátsszák az orgazmust, hogy párjuk számára ne okozzanak csalódást. Minden nő másképpen tud elérni a csúcsra nincs semmilyen egységes recept az orgazmushoz, hisz ahány nő annyi érzés.

Sok nő csak a klitorisz (csikló) stimulálása útján képes eljutni a kielégüléshez, mások a G-pont érzékeny, idegvégződésekben gazdag területének ingerlésével. Az ezzel kapcsolatos felmérések azonban azt mutatják, hogy mindkét esetben az orgazmus eredménye ugyanaz. Ami nagy tévedés a férfiak részéről, hogy a nő orgazmusig való eljutása egyszerű és természetes folyamat. Ez sajnos nem így van a nők háromszor, négyszer annyi stimulálás után képesek elérni a csúcsra, mint a férfiak.

Sokszor a körülmények miatt nem sikerül az orgazmus, hisz a nőnek fontos, hogy teljesen át tudja magát adni az érzéseinek, függ attól, hogy milyen az érzelmi kötődés közte és a férfi közt, hogy éppen milyen hangulata van.

Szex és belsőharmónia

A jó szex legfontosabb alapeleme a megfelelő belső ráhangolódás a partnerek részéről. Egy gátlásoktól és meg nem felelési érzéstől szenvedő nőnek (és férfinak!) nem lehet része igazán önfeledt szeretkezésben. Az orgazmus problematikus mivoltának egyik oka, hogy minden egyes szeretkezés alkalmával eltérő stimulációt igénylünk: néha erősebb inger szükséges, máskor gyengéd cirógatások.

A siker nem csak a férfiakon múlik. A nőknek tudomásul kell venniük, hogy az orgazmus eléréséhez nekik is tenni kell, segíteni a partnernek, hogy mit csináljon. Igen kedves urak, azért nem minden függ maguktól. A férfiaknak szükségük van arra, hogy a nő jelzéseket adjon arról, hogy mi a jó neki, vagy mit szeretne. Sok nőnek téves elképzelése van arról, hogy a férfiak majd megérzik, hogy mi kell neki. Sajnos ki kell ábrándítanom a hölgy olvasóinkat, hisz a kiválasztott férfi akármennyire is szereti, nem fogja tudni az adott hölgyről ránézésre, hogy mely ingerekre érzékenyebb. Tévedés, hogy a szex "lényege" az orgazmus.

Tévedés, hogy ha a szeretkezés nem végződik kielégüléssel, akkor sikertelen volt. A gyengéd simogatások, csókok, becézgetések gyakran sokkal fontosabbak, és sokkal többet jelenthetnek a nő számára, mint az orgazmus. Tehát kedves Hölgyek és Urak szexre fel, de mindig okosan, és érzésekkel, hisz a legjobb szex kulcsa a szerelem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.