Ne siessünk el az együttlét után

Utójáték, avagy a szex nem ér véget az orgazmussal

A szex olyan, mint minden más dolog az életben van eleje közepe és vége, azaz érdemes végigjátszani minden mozdulatát és nem elfeledkezni a másikról az orgazmus bekövetkezte után sem.

2008.10.03 09:23ma.hu

Nagyon sok pár elfeledkezik arról, hogy egy csodás szeretkezés akkor az igazi, ha kerek, azaz megfelelően van lezárva, ami nem azt jelenti, hogy bealszunk az orgazmus bekövetkezte utáni második percben. Az utójátéknak is nagyon fontos szerepe van a szeretkezések során, hiszen a szép lezárással tudjátok megalapozni a következő együttléthez a lelki összhangot. 

Az utójáték nagyrész a lélek számára szükséges, de a testnek is jólesik. Néhány tipp arra, hogy milyen utójátékkal zárhatjátok le a közös szenvedélyes együttlétet. 

Összebújva szenderegni 

A szeretkezés után a legkiábrándítóbb, ha a férfi, vagy a nő az oldalára fordul és mély álomba merül, ez vélhetően bármelyik partner kedvét jó időre elveszi a következő együttléttől. Amennyiben mindketten kellően elpilledtetek a közös élménytől, úgy még mindig ott van a lehetőség arra, hogy egymás karjaiban pihegjetek és közben kedvesen cirógassátok egymást. A nyári hőségben ez nehézkesen megvalósítható, azonban az ősz beálltával elérkezett az idő az igazi összebújásokhoz. 

Nedves utómunka 

Az együttlét után jól esik mindig a zuhany, de sokkal jobb, ha ennek a tevékenységnek közösen hódoltok. Az utójátéknak tökéletesen megfelel egy kis szappanozás itt-ott, egy kis masszázs és a kellemes illatok. Természetesen ez a típusú utójáték veszélyes terep, hiszen könnyedén átcsaphat újabb fergeteges szeretkezésbe, de ezzel sincs baj, csak ne feledjétek az újabb szeretkezésnek is illik egy levezetés, csak ezúttal ne a zuhanyzós megoldást válasszátok. 

Orális élvezetek 

A szexuális élvezetek után érdemes hódolni a kulináris élvezeteknek is. Gyakori, hogy a szex során elégetett nagy mennyiségű kalóriának köszönhetően mindketten farkaséhségnek örvendetek, így egy kis közös nassolás kifejezetten jól esik mindkettőtök számára. Még az együttlét előtt érdemes felkészülni az utómunkálatra és gyorsszendvicset, vagy sajttálat előkészítve eldugni a hűtőbe, hogy csak kiszaladni kelljen érte és az ágyba visszarohanva már csak élvezni kelljen az ízek kavalkádját. Beszélgetés, vagy romantikázás Van úgy, hogy a szeretkezés és az előjáték kissé sietősre sikerül, így az elő és utójáték szerepek felcserélődnek. Van úgy, hogy a hév erősebb, mint a lelki rezgések és ilyenkor érdemes az aktus után ápolni egy kicsit a nő érzékeit. Ilyenkor egy kis gyertyafény, romantikus zene, vagy éppen egy kiadós beszélgetés nagyon jól jöhet. A lényeg mindig az, hogy ne csak a test, hanem a lélek is kielégüljön, mert egy kiegyensúlyozott kapcsolat titka mindig az egyetértésben és a jó kommunikációban rejlik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.