Táplálkozás
Jó hír: a nassolás meghosszabbíthatja az életét!
Persze, nem mindegy, hogy miből és mennyit csipeget.
2016.12.06 11:10próbaEgy friss kutatás szerint azok, akik naponta legalább 20 gramm mogyorót fogyasztanak, kevésbé hajlamosak az olyan életveszélyes betegségekre, mint a rák és a szívbetegségek.
A BMC Medicine-ben megjelent tanulmány szerint ráadásul nem csak a mogyoró, hanem a dió, a földimogyoró és a pekándió csipegetése is egészséges; ezek a nassok 30 százalékkal csökkenthetik a koszorúér-betegségek és 15 százalékkal a rák kialakulását.
A kutatók szerint azok közül, akik rendszeresen esznek dió- és mogyoróféléket, 22 százalékkal kevesebben halnak meg idő előtt. Mi több, valószínű, hogy a jóféle magok élvezete a légúti betegségekre és a cukorbetegségre való hajlamot is csökkenti - igaz, ezt a felfedezést még további vizsgálatokkal is alá kellene támasztani.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 13:30 Cannes - Tiszteletbeli Arany Pálma-díjat kap Meryl Streep a fesztivál megnyitóján
- 12:58 Kétnapos koreai kulturális fesztivált rendeznek Budapesten
- 12:10 DK: azonnal le kell állítani az összes akkumulátorgyár építését Magyarországon!
- 11:57 Létrejött Magyarország harmadik UNESCO-tanszéke
- 10:56 Június 30-ig lehet pályázni az Európai Örökség címre
- 10:16 Ultrabalaton - Több mint 25 ezer résztvevő, rekordösszeg karitatív célokra
- 9:55 Mozikban A boldogság ügynöke című film
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06