Gyógymód a férfiak számára

Heréből vett őssejtek gyógyíthatják a férfiakat

Férfiak heréjéből vett sejtek ugyanolyan sokoldalúnak bizonyultak, mint az embriókból származó őssejtek - közölték német kutatók a Nature című tudományos folyóirat csütörtöki számában.

2008.10.13 06:23MTI

Thomas Skutella, a tübingeni Regeneratív Biológiai és Orvosi Központ munkatársa és csoportja 22 férfi heréjéből biopsziával nyert sejteket vizsgált. A 17 és 81 év közötti férfiakat különböző okból kezelték, a hereszövetek mintavételére ekkor került sor. A kutatók úgy találták, hogy néhányhetes növekedés után e sejtek olyan sokféle sejtté alakultak át, mintha embrióból vett őssejt lett volna a kiindulópont.

A heréből vett sejtek a férfiak számára hozhatnak a jövőben gyógymódot számos betegségre a Parkinson-kórtól a diabéteszen keresztül a gerincvelő sérüléséig minden olyan esetben, ahol specializálódott sejteket kell pótolni. A szakemberek úgy vélik, hogy az embrionális őssejteknek az új eredménytől függetlenül megvan a maguk helye a biológiában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.