Speciális hely

Ilyen a Szent László Kórház ebolás kórterme

Európában nagyon alacsony annak a kockázata, hogy ebolajárvány törjön ki, de ha mégis...

2014.11.20 12:36MTI

Európában sokkal drámaibb a kockázatérzet, mint a tényleges járványveszély, de ha mégis bármi folytán megbetegedést regisztrálnának, a Szent László Kórházban már rendelkezésre áll egy, az ebolafertőzés miatt kezelt betegek számára előkészített, hermetikusan lezárható kórterem.

MTI Fotó: Marjai János

Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója szerint a járvány által sújtott nyugat-afrikai országokba utazók esetében is nagyon kicsi a fertőződés kockázata, ha követik az alapvető elővigyázatossági előírásokat. Európában - szögezte le - azt kell biztosítani, hogy mind az utazók, illetve az egészségügyi intézmények tisztában legyenek azzal, miként lehet elkerülni a fertőzés terjedését.

MTI Fotó: Marjai János

A WHO támogatja a járvány által érintett országokból érkező utasok szűrésének a gyakorlatát, amit néhány EU-ország a közelmúltban bevezetett, azonban ennek a hatékonyságát rontja, ha magukban a járvány sújtotta országokban nem szűrik a kiutazókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.