Összesen hármat kell beadni

Ingyenes lesz a méhnyakrák elleni védőoltás Szolnokon

A 13. évüket betöltött lányok méhnyakrák elleni védőoltásának ingyenessé tételéről döntött szerdai, soron kívüli ülésén szolnoki önkormányzat - írta csütörtöki számában az Új Néplap.

2008.09.04 11:15Új Néplap

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilap beszámolója szerint az oltási program jövőre kezdődne. Előtte októbertől az iskolaorvosokat és a védőnőket készítik fel a térítésmentes egészségügyi szolgáltatás lebonyolítására, majd széleskörű lakosság tájékoztatásra kerül sor. A leendő, nem kötelező védőoltás elsőként 2009-ben mintegy négyszáz leánygyereket érint három éven keresztül, miután az oltóanyagból évente egyet, összesen pedig hármat kell beadni a hatékony megelőzés érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.