Mindennapi társaink

Ön bevinné kutyáját a munkahelyére?

Kutyabarát portál kampányol a kutyabarát munkahelyekért. A nagykutya - azaz a főnök - vajon mit szólna hozzá?

2014.04.05 15:29ma.hu

Az üzenet és a fotósorozat apropója, hogy a kutyabarát.hu szerkesztősége új irodába költözött.

„Régóta kerestünk már egy olyan munkahelyet, ami azon kívül, hogy a kutyákat is szívesen látja, egy kellemes közösségi iroda.” - mondja Sziládi-Kovács Hajnalka, a kutyabarát.hu társalapítója.

Bár több kutatás is alátámasztja, hogy a kutyák jelenléte a munkahelyeken kedvező hatással lenne az emberekre, mégis Magyarországon jelenleg nagyon kevés munkahely van, ahol megengedett a kutya társasága. Ezért is igyekszik a kutyabarát portál megszólítani azokat a munkaadókat, akik felismerték, és hisznek abban, hogy a kutyák jótékony hatással lehetnek a munkahelyi morálra, valamint annak közösség-összetartó erejét is fontosnak tartják.

„Szeretnénk azt közvetíteni az emberek és a munkaadók felé, hogy a kutya a társunk, mindamellett a legkiválóbb feszültségoldó is. Így ahol megoldható, és szabályokba sem ütközik, engedjék meg a munkavállalóknak, hogy együtt lehessen velük a munkahelyükön négylábú kedvencük is.” - mondja Sziládi-Kovács Hajnalka.

A portál a jövőben több kampányt és aktivitást is tervez, melyekben a kutyák és emberek együttélésének pozitív hatásaira, a felelős és tudatos kutyatartásra, a városi kutyázásra és a kutyabarát helyekre hívják fel a figyelmet.

A kutyabarát.hu-ról:

A kutyabarát.hu 2012. június 1-én indult. Indulásunkat követően, az első-második hónapban felkutatta a köztudottan kutyabarát helyeket az országban, majd működésüknek köszönhetően egyre több ajánlás érkezett, jelenleg több mint 350 hely van az oldalon, ennek körülbelül háromnegyede étterem és szállás. Az ajánlások olvasóiknak, követőiknek köszönhetően folyamatosan gyarapodnak.

Egyre több ember él együtt kutyájával, családtagként kezeli. A felelős kutyatartás népszerűvé válásának, illetve a törvényi szabályozásoknak is köszönhetően a kutyatartók társként kezelik kutyáikat. A kutyabarát.hu a társadalmi felelősségvállalást is szem előtt tartva, a kutyás társadalom kultúrájának fejlesztéséért küzd, a tudatos és felelős állattartásra hívja fel a figyelmet. Céljuk, hogy a felelős kutyatartók első számú platformjává váljanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.