Kevés pénzből jót főzni

Főzőversenyt hirdetnek közétkeztető cégek részére

Országos szakácsversenyt hirdet a magyar közétkeztetésben részt vevő cégek számára a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. A megmérettetésen netto 420 forintból kell tápláló és jó ízű ételeket elkészíteni.

2013.10.31 01:25MTI

Az Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) címmel meghirdetett kétfordulós vetélkedőre kétfős csapatok nevezését várják. "A cél, hogy bebizonyítsuk, kis odafigyeléssel nettó 420 forintból is lehet tápláló és finom ebédet készíteni nagyüzemi körülmények között" - olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.
br> Az első fordulóban a versenyzőknek egy előre összeállított kosár alapanyagaiból kell megtervezniük egy háromfogásos menüt, amelyet felnőtt fogyasztók számára, kalkulációval, pontos technológiai leírással és tálalási javaslattal együtt kell benyújtani november 13-áig az info@etrendegyesulet.hu és a vefo@nebih.gov.hu e-mail címekre.
br> A továbbjutó legjobb tíz csapatnak a november 23-i második fordulóban tíz adagot kell elkészítenie az első körben összeállított menüből, erre három óra áll majd a résztvevők rendelkezésére.
br> A verseny részletes kiírása, a jelentkezés feltételei és a virtuális alapanyagkosár tartalma megtekinthető és letöltető a NÉBIH honlapjáról (www.nebih.gov.hu).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.