Kinyírják a zsírt

Nem fogyasztás, fagyasztás - új csodamódszer, szike nélkül

Egyre népszerűbb az Egyesült Államokban az a plasztikai eljárás, amely során fagyasztással tüntetik el a zsírt a páciensek testéről.

2012.12.29 12:54Konrád - ma.hu

A CoolSclupting beavatkozás akár ebédidőben is végrehajtható, és különösen a férfiak körében népszerű, akik nem akarnak kés alá feküdni, de tökéletes testet szeretnének. Az eljárás során a berendezés vákuum és mélyfagyasztás segítségével pusztítja el a zsírt. A nemkívánatos zsírsejteket gyakorlatilag lefagyasztja a karról, csípőről, fenékről, hasról vagy a hátról.

A beavatkozás során a páciens akár tévézhet vagy könyvet is olvashat, miközben a gép elvégzi a dolgát. Elsősorban a test kis területén alkalmazzák és nincs szükség sem gyógyszerekre, sem altatásra. Dr. Grant Stevens, a Marina Plastic Surgery sebésze szerint több mint 4000 beavatkozást végeztek el Los Angelesben és Beverly Hills-en, ráadásul saját magát is megszabadította a hurkáitól.

A “műtét” után a zsír elhal és a bőr feszesebb lesz és mindez egy óra alatt megvan, a doktor szerint a lefagyasztott zsír pedig többé nem tér vissza. Külön öröm, hogy a beavatkozás után nem maradnak hegek a testen, mivel nem használnak elszívókat.

A sebészet ügyfélkörének mindössze 13 százaléka volt férfi, de ez a szám a zsírfagyasztásnál elérte a 45 százalékot. A férfiak elsősorban a hurkáktól szabadulnak meg, de sokan a hasukat vagy a mellüket vetik alá kezelésnek.

A technológia kifejlesztésében részt vevő Dr Mathew Avram, a Massachusetts General Hospitaltól elmondta: a zsírsejteket érő extrém hideg elősegíti azok “természetes elhalását”. Más orvosok szerint, noha az eljárást 2010-ben engedélyezte az FDA, az továbbra sem minősül igazi tömegcsökkentő kezelésnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.