Időtálló trükkök a helyes diétáért

Nem rossz és nem íztelen - így lehet fogyni egészségesen

Egészségesen táplálkozni nem olyan nehéz. Próbáljunk ki hat, időtálló trükköt, hogy felülkerekedjünk felesleges kilóinkon!

2012.04.16 16:55ma.hu

Sokan vélik úgy, hogy az egészséges étkezés egyenlő az íztelen táplálkozással, a nem elegendő ételmennyiséggel. Ez azonban tévedés! Egy kiegyensúlyozott étrenddel csodát művelhetünk - és fogyhatunk. Teszteljük saját magunkon a következő trükköket, amelyek kiállják az idő próbáját.

1. Cukormáz, az ellenségünk

Valóban a legnagyobb ellenségünk a cukormáz, ha a fogyás a célunk. A cukros mázak ugyanis több, mint 100 kalóriát dobnak egy-egy sütire, ezért jobban tesszük, ha az édességet csak egy leheletvékony réteg porcukorral vagy kakaóporral fogyasztjuk. Ízes és finom alacsony kalóriás sütemény is lehet!

2. Telítettség érzés forró itallal

Diéta-szakértők szerint van egy jó taktika arra, hogyan érezzük magunkat gyorsabban telítettnek. A meleg tea, kávé vagy forró kakaó elfogyasztása főétkezés után hamarabb teltségérzetet okoz, és meggátolja, hogy engedjünk a további csábításnak. A kalória-bevitel kontrollálására leginkább a zöld- vagy a menta tea ajánlott.

3. Egészséges szószok

Itt az ideje több zöldséget adnunk az ételeinkhez. Készítsünk finom tésztához való szószt paradicsom, borsó és brokkoli felhasználásával. Kedvenc zöldségeink összekeverésével, turmixolásával kiváló ízek születhetnek, a szószokat pedig bármilyen teljes kiőrlésű tésztával keverhetjük - máris kész a bűntudatmentes ebéd!

4. Hogyan süssünk?

Gondoljuk újra főzési-sütési szokásainkat, hogy a főételekből származó kalória-bevitelünket csökkentsük. A bő olajban és serpenyőben sütött ételekkel telített zsírok hadát esszük meg - válasszuk kevésbé zsíros módját a sütés-főzésnek. A sütő vagy a grill használata máris jobb megoldás.

5. Szendvicsek, máshogy

Ne hagyjuk ki a hamburgert és a finom szendvicseket az étrendünkből, csak változtassuk meg az összetételét. A majonéz helyett tegyünk bele mustárt, kerüljön a szendvicsbe csirke és pulykahús, valamint zöldségek hada. Kiváló és tápláló étel - ne feledjük, zsemléből is legjobb a teljes kiőrlésű!

6. Alacsony kalóriás édesség

Ha már édesség, válasszunk olyat, ami kevés kalóriát tartalmaz és mesterséges édesítőszer nincs benne. Egy kevesebb, mint 20 kalóriás édességgel is csillapíthatjuk a cukros finomságok utáni sóvárgást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.