Nem törsz már ki sírásban, ha mással látod?

Gratulálunk! 7 jel, hogy sikeresen túlvagy az exeden!

Nincs annál kellemetlenebb, amikor bár hosszú ideje szakítottunk a volt párunkkal, még mindig nem tudjuk igazán elengedni - hiába próbálunk új életet kezdeni. Lássuk, Te túlvagy-e már rajta?

2012.01.13 18:55ma.hu

Egy komolyabb kapcsolatot lezáró szakításon sokszor igen nehéz átlendülni. Szeretnénk jól lenni, felhőtlenül nevetni, flörtölni, újrakezdeni - de valami nem engedi.

A szakításból kigyógyulni nem olyan könnyű. Ha nem vagyunk túl az expárunkon, annak vannak jól érezhető jelei - ahogyan annak is, ha már sikerült túllépnünk rajta. Lehetséges, hogy észre sem vettük, hogy már nem érdekel? Hogy már el is indultunk a gyógyulás útján, sőt, meggyógyultunk? Teszteljük le.

1. Úgy tekintünk egykori kapcsolatunkra, mint egy tapasztalatra

A fájdalom, a düh, a kellemetlen érzések már nem jönnek elő, ha a volt kapcsolatunkat elemezzük. Ehelyett inkább a szépre igyekszünk emlékezni és tapasztalatnak fogjuk fel azt a szerelmet.

Az az ember, akit szerettünk, akkor egy különleges helyet foglalt el életünkben, és ez így volt jó. Úgy véljük, felhasználjuk a tapasztalatot, okosabbak leszünk a jövőben és megyünk tovább.

2. Nem tartjuk szükségesnek tartani a kapcsolatot

Már nem érezzük szükségét, hogy ellenőrizgessük, történt-e valami az exünk Facebook-adatlapján, nem reménykedünk abban, hogy újra keresni kezd bennünket és nem érezzük fontosnak, hogy mi keressük őt. Szokásaink kezdenek megváltozni. Elfogadtuk, hogy mi már nem vagyunk egy pár, és ez így is marad.

3. Elfelejtünk azon gondolkodni, milyen lenne látni őt

Míg korábban gyakran járt a fejünkben, milyen lenne ismét találkozni az exünkkel, hogyan reagálnánk a helyzetre, a szituációt elképzelve már nem jön semmilyen felfokozott érzés. Arról is elfeledkezünk "agyalni", hogy mit gondolna ő rólunk, mit érezne ő abban a helyzetben.

4. Úgy érezzük, készen állunk valami újra

Nem biztos, hogy egy másik kapcsolatba kell ugranunk, azért, hogy kitöltsük a keletkezett "űrt". Viszont ha alkalom adódik és komolyan érdekel valaki, akkor már tudunk élni a lehetőséggel.

5. Már nem hasonlítgatunk össze

Nem jut eszünkbe egy következő találka során, milyen jó is volt egykori kedvesünnkel az az emlékezetes első randi. Inkább a másik félre igyekszünk koncentrálni és azt elemezzük magunkban, mennyire illene hozzánk, ahelyett, hogy az exszel hasonlítgatjuk össze.

6. Már nem akarunk "visszavágni"

Nem érezzük már szükségét annak, hogy azértis megmutassunk volt párunknak, mit veszített velünk. Sokkal jobban lefoglalnak más dolgok, mint hogy azon törjük a fejünket, hogyan is "vágjunk vissza", hogy jól megbánja, ha ő szakított velünk.

7. Nem érdekel már, ha van másik barátnője

Míg korábban letörve és sírva meredtünk a képernyőre, amikor az egykori kedvest új párjával láttuk egy fényképen, ma már legfeljebb nyugtázzuk, hogy van másik barátnője, de nem túlzottan zaklat fel a dolog.

Vagyis, a viselkedése és a tettei nem váltanak már ki belőlünk kellemetlen érzéseket. Csak így tovább!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.