Reuben után öt évvel olvasztották fel Florent

Hihetetlen képek: 5 év különbséggel születtek az "ikrek"

Ikrek, de öt év különbséggel jött a világra a két testvér, Reuben és Floren. Mégis, hogyan lehetséges ez?

Képekben az "ikrek", Reuben és Floren szüleikkel képgaléria

2012.01.05 16:55ma.hu

Nehéz elhinni, hogy Reuben és Floren ikrek, hiszen a fiú öt éves, míg húga csak néhány hetes. A testvérek szülei lombik bébi kezelésen estek át, és a gyerekek egy és ugyanazon embriócsoportból származnak.

Ám míg Reuben egy sikeres 2006-os beültetésből született, a héthetes Florent fagyasztva tárolták egy esztendővel ezelőttig.

Képek ITT! Reuben a kishúgával - Fotó: PA/Daily Mail

A szülők nevetve mesélik, hogy amikor az emberek rácsodálkoznak két szép gyermekükre, és megjegyzik, hogy egyébként ők ikrek, mindenki nagyon meglepődik és csodálkozik.

Az édesanya, Jody szerint szürreálisnak hangzik a dolog, és mindig eltelik pár perc, mire mások meg tudnak szólalni egy ilyen bejelentés után.

"Persze volt rá 9 hónapunk, hogy elhiggyük, tulajdonképpen a fiunk, Reuben ikertestvérét várjuk, de ez így is hihetetlenül különleges."


A 38 éves Jody Blake és férje, a 45 esztendős Simon 2005-ben kezdték el a lombik programot, melynek során az 5 embrió közül kettőt ültettek be az édesanyába. 2006 december 9-én világra jött a kisfiú, Reuben.

A megmaradt három embrió azonban fagyasztásban állt, amíg a páros úgy nem döntött 2011 márciusában, hogy megpróbálkoznak még egy babával.

Az embriók közül csak egy élte túl a leolvasztási folyamatot: ám 39 héttel később megérkezett a kislány, Floren, császármetszéssel.

Képek ITT! A boldog család - Fotó: PA/Daily Mail

A gyerekek nagyon hasonlóak - Reuben pontosan olyan volt, mint Floren, amikor megszületett. "Teljes családot akartunk - mondta el az édesanya. - Most valóra váltottuk az álmunkat. Valójában hihetetlen, hogy egy kis élet származhat ilyen hosszú időn át lefagyasztott anyagból..."

"Reuben mindig azzal viccelődik, hogy testvére a fagyasztóból való, a csirke és a chips mellől -
mondta nevetve az anya. - De természetesen még kicsi ahhoz, hogy értse, pontosan hogy is működik mindez."

Az orvosok, akik Bristolban kezelték a Blake házaspárt, úgy találták, biztonságosabb módszer arra, hogy a párosnak ne csak egy gyermeke lehessen, ha több embriót fagyasztanak le.

Dr. Valentine Akande elmondta: sokszor ajánlják tárolásra az akkor éppen felesleges embriókat, hogy egy későbbi időpontban felhasználják őket. Sajnálatos módon azonban nem mindenkinél van lehetőség plusz embriók tárolására, és nem is mindig sikeres a felhasználásuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.