A megcsalásnak vannak teljesen reális okai

6 ok, amiért a pasi más nőre kíváncsi

Nehéz elfogadni, ha a párunk más mellett döntött, vagy félrelépett - a legtöbb nőnek ilyenkor az jár az eszében, mit csinált rosszul, miben rosszabb ő, mint az a másik. Íme 6 válasz.

2011.12.28 10:15ma.hu

A hűtlenséget és a házasságtörést nehéz kezelni. Van, hogy az ember túljut rajta, és tudja folytatni a kapcsolatot, de sok esetben nem így van. A legtöbb nő nem tud felülkerekedni azon, hogy megcsalták.

Fontos lenne azonban a "kulisszák mögé" is betekinteni, elgondolkodni a tévhiteken és feltételéseken, miért is lép félre a férfi.

Talán kiderülhet, hogy aki éppen ilyen helyzetben van, miért is került bele? Aki pedig harmonikus párkapcsolatban él, neki sem árt megfogadnia a tanácsokat, hogy elkerülje a bajt. Íme a megcsalás leggyakoribb 6 oka.

- A vadászat gyönyörűsége

Amennyiben egy férfi nem érzi magát elég attraktívnak és csábítónak a kedvese mellett, a vadász ösztön lassan háttérbe szorul. Ám ha hirtelen feltűnik a lehetőség, hogy bizonyíthassa, mégis vonzó és el tud csábítani valakit, meg is teszi. Beszélhetünk génekről és pasi típusokról, egy biztos,a férfiak szeretik az izgalmat, és keresni fogják azt, akár kapcsolaton belül, akár azon kívül.

- Ha nincs meg az igazi vonzalom

A férfiak gyakran járnak olyan nőkkel, akik kedvesek és tökéletesek egy hosszútávú kapcsolatra. Ám ha nincs meg az a fizikai vonzalom, aminek meg kellene lennie, egy idő után kifelé is kacsintgatnak. Számos tanulmány támasztotta már alá, hogy a pasik számára az erős vonzalom és a jól működő kémia a két fél között extrém mértékben fontos.

- Gyors ego-turbó

A férfiak szeretik fitogtatni férfiasságukat, szeretnek büszkék lenni magukra, ez növeli az egójukat. Ha vágyott férfinak érzik magukat, látják, hogy egy vonzó nő kívánja őket, az egyik legbiztosabb út a hűtlenség felé.

Ha ilyen hölgy tűnik fel a pasi közelében, legjobb, ha a barátnő is bevet néhány újdonságot (például a szexben), és olyan dolgokkal lepi meg a férfit, amitől az egója növekszik.

- A folyamatos nyafogás és zsémbes magatartás

Sok nő számára nehéz ezt beismerni, de tény: saját viselkedése is könnyen vezethet ahhoz, hogy megcsalják. A nyafogás és a zsémbes viselkedés az egyik legkínosabb dolog, amit a férfiak képtelenek hosszú ideig eltűrni. Fejfájást okoz nekik és olyan reakciókat, amelyek előbb-utóbb tönkreteszik a kapcsolatot.

- A fantázia kiteljesedése

A pasik nem szeretnek lemaradni egy izgalmas tapasztalatról sem. Jóformán hipnózisba kerülnek egy olyan nőtől, akiben látják a szexuális fantáziáik megvalósulását, akivel ezt legalább egyszer az életben megélhetik. Igen, ez egyike a legfurcsább okoknak, amiért egy férfi félrelép és kockáztat egy hosszú, jól működő kapcsolatot a gyors afférért.

- Az intimitás hiánya


A tartós párkapcsolatokban sokszor alakul ki az a helyzet, hogy a pasi több intimitás után sóvárog, míg a nő inkább a szeretet és kedvesség kinyilvánítására vágyik a férfitól.

Az intimitás hiánya űrt képez a pasiban, és sok esetben egy harmadik személlyel igyekszik kompenzálni ezt. Így alakulnak ki a híres szerelmi háromszögek...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.