Kaja helyett tűk?

Akupunktúrával az éhség ellen

Egyfajta akupunktúra lehet a válasz a túlsúlyos nőknek és férfiaknak, akik eddig hiába küzdöttek farkaséhségük ellen.

2008.04.23 12:21medipress.hu

A Griffith Egyetem pszichológusa, Dr. Peta Stapleton szerint az úgynevezett "vigasztaló ételek", mint például a chips, a csoki, a sütemények és a cukros üdítők iránti vágy könnyebben legyőzhető a pszichológiai akupunktúrával. Dr Stapleton elmondása szerint a jelenleg az Aranyparton kísérleti szakaszban levő módszer a tűszúrások helyett gyengéd érintéssel stimulálja az akupresszúrás pontokat.

"A pszichológiai akupunktúra segíthet megváltoztatni az érzelmi és pszichológiai reakcióinkat a különböző ingerekre, mint amilyen az étel is” – mondta Dr. Stapleton. "Összpontosítást és némi képzést igényel, de mégis egy könnyű, praktikus, fájdalommentes módja a test és a lélek karbantartásának."

Ezt a technikát már alkalmazták idegesség, fóbiák és pl. a vietnámi veteránoknál jelentkező poszttraumás stressz kezelésére. Dr. Stapleton, aki egyben a queenslandi Táplálkozási Zavarok Szövetségének elnöke is, azt állítja, a módszer hatásos lehet a túlsúllyal küzdők esetében is.

"Szeretnénk megmutatni, hogy ez a technika segíthet féken tartani a farkasétvágyat, ami a súlycsökkenés útjában állhat. Várhatóan egészségesebben is fognak táplálkozni, és a javukra válik a növekvő energiaszint és a pszichés közérzet javulása.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.