Igaz? A hölgyeket tönkreteszi a válás

Az elvált nő elveszíti a haját?

Bebizonyosodott, azok a nők, akik túl vannak egy elromlott házasságon, több hajukat veszítik el, mint akik boldogan élnek a férjükkel...

2011.10.21 18:55ma.hu

Mi ez, talán hatásos visszavágás a sorstól, ha egy feleség bosszút állt a férfjén, és elperelte a házat a feje fölül? Nem. Inkább a stressz műve. 

Kutatók kimutatták: az elvált nők esélyesebbek rá, hogy fokozottan hulljon a hajuk. A Case Western Reserve egyetem egészségügyi iskolájának kutatócsoportja állapította meg: hajlamosabb a hajhullásra, akiknek csúnyán ért véget a házassága.

Sokan búcsút mondhatnak tehát a folyamatosan ápolgatott, szép lokniknak, ha pontot tettek a frigy végére.

Fő oka a stressz, mely már akkor elkezdődik, amikor a házasság alól kezd kicsúszni a talaj - a nőknek jók a megérzéseik, s ha nem ők az okai a problémáknak, többnyire idejekorán érzik, hogy valami baj van.

Már a bizonytalan helyzet is felőrli őket - azután pedig jön a válás, a bíróságra járkálás, amellyel még nagyobb stressz jár együtt.

Hogy a genetika szerepét is vizsgálják, a kutatók iker nőkön tesztelték az elméletüket. A hajhullás első számú külső oka valóban a családi állapot volt.

A többször esküdött, többször elvált nők jóval több hajat veszítettek el, mint a boldog házasságban élők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.