A bizonytalanság kapcsolatgyilkos

Amikor saját tested tart vissza a jó szextől...

Sokszor érzed magad rosszul és zavarban, ha a tükörbe nézel? Akkor sem hiszed el, hogy csinos vagy, ha azt mások mondják? Vigyázz, mert mindez a szexuális életedre is rányomja bélyegét...

2011.10.04 18:55ma.hu

Régóta nem titok, hogy aki az ágyban sem tudja elengedni magát, az nemigen számíthat kielégítő szexuális életre. Lehetséges, hogy azt gondoljuk, mi aztán elengedjük magunkat, nincs abba semmi hiba! De vajon mielőtt az ágyig jutottunk volna, nem vizsgálgattuk-e a testünket kritikusan a tükör előtt?

Annak ellenére, hogy mások azt mondják, jól nézünk ki, bennünk egyre csak halmozódnak a kételyek. A valóságban szégyelljük magunkat a partnerünk előtt, nem vagyunk elégedettek a testünkkel, és tele vagyunk bizonytalansággal. Nos, ha így van, fogadjuk el az alábbi tanácsokat és győzzük le azt a fránya bizonytalanságot, hogy nyitottabb és egészséges legyen a szexuális életünk.

- Ne játsszuk a mártírt. Ha tisztában vagyunk azzal, mi zavar bennünket a testünkön - felesleges kilók például - tegyünk ellene! Mivel javíthatnánk a helyzeten? Önsajnálat helyett inkább tegyünk érte, hogy jobban érezzük magunkat. A változtatással máris tettünk egy lépést a nyitottabb, intimebb párkapcsolat felé.

- Tartsuk magunkat az elhatározásunkhoz! Bizonyára lesznek időszakok, amikor gyengének érezzük magunkat, és legszívesebben felvennénk régi szokásainkat. Hogy ezt megelőzzük, amikor elkap a vágy, idézzük csak fel: hogyan éreztük magunkat, amikor ott tartottunk. Szükségünk van újra a rossz közérzetre és az alacsony önbecsülésre...? Nincs! Semmi sem állhat útjába annak, hogy a partnerünkkel kialakított, megújított kapcsolat még jobbá váljon.

- Ne kössünk ki nem reális elvárásokat, határidőket saját magunk számára. Ezzel csak sokkal nagyobb lesz rajtunk a nyomás és a stressz. Arról nem beszélve, hogy ha elérjük a határidőt és azt látjuk, nem fogytunk túl sokat, hajlamosak leszünk feladni az egészet. A jó munkához idő kell!

- Maradjunk pozitívak! Ahhoz, hogy véghezvihessük a testi változtatásokat, először az agyunkat kell azokra ráhangolnunk. Az egészséges gondolkodás egészséges testet teremt, mivel a pozitív gondolatok erőt és támogatást nyújtanak a célok eléréséhez.

Egész életedben "magaddal kell lenned", ezért jobb, ha már idejekorán a saját legjobb barátoddá válsz. Ha megvan a megfelelő önbecsülés, akkor a szexben is is felülmúlhatatlan leszel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.