A smink nélkülit dícsérik, de a sminkelt tetszik?

A feleség nem lehet dögös?

Jó kérdés, miért mondják azt a férjek a feleségnek, hogy smink nélkül a legszebbek, amikor a tévében vagy egy partin megjelenő, alulöltözött, agyonsminkelt nőket dögösnek tartják?

2011.09.03 12:00ma.hu

A kérdés jogos. Sok nő szembesül azzal, hogy a párja gyakran mondogatja: a legcsodásabban akkor néz ki, amikor nincs rajta smink. Ám ha a képernyőn vagy egy rendezvényen szemtelen, lenge ruhás, tökéletes, vastagon sminkelt hölgyeket látnak, azokat igazán dögösnek találják.

Az amerikai Aaron Traister szakember szerint van egy lényeges különbség a kettő között - az utóbbiak a "dögösek", a feleség azonban "csodás", vagy "gyönyörű". A férfiak mindkét kinézetet kedvelik, más-más módon és más időszakban.

Sok férfinak problémája van azzal, hogy az élete párját ugyanolyan minőségben (nyíltan vállalva szexualitását) képzelje el, mint azt az alulöltözött nőt a tévében.

Olyan ez számukra, mintha egy szentet és egy szajhát kellene összehasonlítaniuk. Az ő feleségük egy "madonna", szép, szent és természetes.

A "dögös" kategóriába tartozó nőket azonban nem ilyennek tartják, ők a szexuális vágy megtestesülései. A két típus ritkán van összegyúrva egy nőben.

Mindenesetre nem túl szép dolog egy nőre szexuális tárgyként tekinteni, de az sem éppen egészséges, hogy a feleségre szentként nézzenek.

A jó szex legalábbis, ami az egyik legfontosabb egy házasságban, nehezen képzelhető el, ha a feleségre igazi szentként tekintünk és egy kis vadsággal vagy csúnya szóval sem spékeljük meg az ágytornát...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.