Krumplihús citromos teával - ideális

Azoknak, akik mindig csak krumplit ennének!

A zöldségeket kevésbé kedvelők örülni fognak ennek az érdekességnek: a krumplihús evőkanálnyi adagokra szedett, tojással kikevert burgonyából készül.

2011.08.16 06:29ma.hu

Nem a legfittebben tartó ételek közé tartozik az olajban sütött krumplihús. Olykor azonban vacsorára is elfogyaszthatjuk, citromos teával a legjobb!

De hogyan készítsük el?


Egy kilogramm tisztított nyerskrumplit sajtreszelőn lereszelünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kislábosban apróra vágott hagymát pirítunk.

Majd a zsírjával együtt hozzáadjuk a reszelt krumplihoz, beleütünk két egész tojást, jól kikeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskasűrű legyen.

Ezután evőkanálnyi adagokban forró olajban vagy zsírban szép barnára sütjük. Vacsorára egy csésze citromos teával nagyon finom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.