Kitört belőlük a kultúra

Zsidózó fiatalok vártak Esterházy Péterre Egerben

Zsidózó és hazaárulózó, magukat nemzetinek nevező fiatalok vártak Esterházy Péter Kossuth-díjas íróra a 82. ünnepi könyvhét egri rendezvényeinek megnyitóján csütörtökön.

2011.06.02 22:38MTI

A testőrök gyűrűjében megjelenő írót "nem kérünk a kultúrmocsokból" feliratú transzparens fogadta a város központjában, az Eszterházy Károly téren, amely otthont ad a könyvkereskedők sátrainak.

Az egyik demonstráló azt mondta az irodalmárnak, hogy "huzat van, és el lehet húzni az országból". Majd röplapokat osztogatott, amely szerint az író - egy rádiójátékban az általa leírtak miatt - méltatlan arra, hogy Egerben megnyissa az ünnepi könyvhetet.

Egy férfi tiltakozó röplapot mutat az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár előterében, ahol Esterházy Péter író előadást tart. MTI


Az író megnyitó beszédében emlékeztetett arra, hogy Eszterházy Károly városához - az egykori főegyházmegyei püspök építtette az Egri Főiskolának otthont adó épületet - nem pusztán történelmi, hanem családi kötelékek is fűzik.

Esterházy Péter úgy fogalmazott, ebben a helyzetben régi katolikusként nem felejtheti el, hogy az elmúlt századokban mennyi méltánytalanságot követtek el a hazaszeretet és a szeretet nevében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.