Drága mulatság volt

Jogerősen is felfüggesztettet kaptak az OTP-vezér zsarolói

Az elsőrendű vádlott esetében teljes egészében helyben hagyta a Fővárosi Bíróság a Csányi Sándor megzsarolása ügyében, tavaly novemberben megszületett elsőfokú ítéletet.

2011.05.30 17:10HavariaPress

Az OTP vezérigazgatóját megzsaroló fővádlottat 1 év 6 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélték, társainak csökkentették a pénzbüntetését. A Fővárosi Bíróság hétfőn hozott jogerős ítéletet a zsarolási ügyben.

A három vádlott 2007 végén arra próbálta meg kényszeríteni Csányi Sándort, hogy fizessen számukra 50 millió eurót .

A zsarolók azzal fenyegették meg emailben az OTP elnök-vezérigazgatóját, hogy nyilvánosságra hozzák a Bank Center építkezéséhez kapcsolódó iratokat, és csatoltak hozzá egy listát hazai és külföldi állami vezetők nevével. A külföldön tartózkodó Csányi Sándor utasította az őt értesítő alkalmazottait, hogy azonnal tegyenek feljelentést.

A zsarolás szellemi atyja, a másodrendű vádlott, aki így akarta megbosszulni, hogy egy ismerősének a cége, amiben ő tanácsadó volt, pert vesztett az OTP ellen a Legfelsőbb Bíróságon.


A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon az elsőrendű vádlottat zsarolás kísérletéért ítélte el tavaly novemberben. A másodrendű vádlott felbujtóként elkövetett zsarolás kísérletéért, valamint lőszerrel visszaélés miatt első fokon 2 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott, a harmadrendű vádlottra bűnsegédletért róttak 1 év 2 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést. Az ügyész akkor tudomásul vette az első fokú ítéletet, a döntés ellen a vádlottak és védők azonban fellebbeztek.

A Fővárosi Bíróság a II.-III. rendű vádlottak pénzmellékbüntetését 100-100 ezer forintra mérsékelte a korábbi 600, illetve 500 ezerről, egyebekben helyben hagyta az első fokú döntést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.