Súlyos döntéseket hozott a kormány

Fórumot szervez az érdekképviseleti szerveknek az LMP

Vágó Gábor választmányi szóvivő és Szabó Zsolt az országos választmány tagja közleményében azt írta: az LMP egy közös egyeztető fórumra hívja az érdekképviseleti szervezetek képviselőit, ahol a párt szándékai szerint elmondhatnák, hogy szerintük milyen módon lehet egy demokratikus, és valódi érdekképviseletet biztosító rendszer alapjait letenni.

2011.05.30 11:40MTI

A két politikus ugyanis úgy látja, hogy az érdekképviseleti szervekkel együtt kell kialakítani az új folyamatot azért, hogy egy olyan rendszer hosszú távú alapjait teremtsék meg, amelyik képes megegyezést találni a fontos gazdasági kérdésekben.
   
Megfogalmazásuk alapján a Fidesz viszont, azok után, hogy súlyos döntéseket hozott meg a munkáltatók és a munkavállalók "feje felett", most az eddig mellőzött érdekegyeztetési eljárást is felülírná az érintettek egyetértése nélkül. Szavaik szerint az "Orbán-csomag" munkavállalói jogok ellen indított "totális támadást" teljesen kikerülve az érdekegyeztetés eddigi rendszerét. 

Hangot adnak annak a véleményüknek is, hogy míg az LMP a népszavazási kezdeményezésével a munka becsületét biztosító jogokról kérdezi az állampolgárokat, a Fidesz viszont a saját, a munkavállalókat kiszolgáltatott helyzetbe hozó gazdaságpolitikáját  "le akarja erőltetni az emberek torkán, az érintettek megkérdezése nélkül".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.