Bejelentett munkavállalóként dolgoznak

Hajléktalanok takarítják az aluljárókat

Üdvözölte a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) , hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. hajléktalan embereket "tényleges, hasznos munkára" alkalmaz, és a kezdeményezéshez a Fővárosi Önkormányzat más közszolgáltató cégei is csatlakoznának.

2011.05.11 15:06MTI

A BMSZKI közleménye szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. úgy döntött, hogy aluljárók takarítására 50 embert vesz fel a budapesti hajléktalanszállók lakói közül. A két ütemben felvett munkavállalók május 3-án és június 1-jén kezdték, illetve kezdik meg munkájukat - fejtették ki.    

Mint írták, a BMSZKI Dózsa György úti álláskereső irodájában három munkanap alatt 104 hajléktalan jelentkezett az állásokra. A jelentkezőket a FKF Zrt. és a BMSZKI vezetői tájékoztatták a munkavégzésről, a munkavállalókkal szemben támasztott elvárásokról és a felvétel feltételeiről - tették hozzá.
   
Az első ütemben hét nő és 21 férfi kezdte meg a munkát a hónap elején. Mindannyian örültek a lehetőségnek, és nem érezték "alantasnak" vagy szégyellni valónak ezt a tevékenységet - tudatta az intézmény -, annak ellenére, hogy középfokú végzettségük vagy szakmunkás bizonyítványuk van. Az érettségizetteknek továbblépési lehetőséget is tud kínálni a FKF Zrt. - jegyezték meg.    

A BMSZKI hangsúlyozta: a belépés napjától BKV-bérlettel, a próbaidő után pedig egyéb cafeteria-juttatásokkal támogatja a munkavállalókat a FKF Zrt.     A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-vel, a Főkert Nonprofit Zrt.-vel és más közszolgáltató cégekkel is tárgyalnak a hajléktalanok foglalkoztatásának segítéséről - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.