Csak a látványuk száműzéséről döntöttek?

MSZP: Budapest felületi kezelést ad a hajléktalanproblémára

Az MSZP szerint Budapest vezetése csak felületi kezelést ad a hajléktalanproblémára, hiszen megoldásról nem, csak a látványuk száműzéséről döntöttek a közgyűlés szerdai ülésén.

2011.04.27 14:42MTI

Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője a közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a város vezetése előbb csapott a korbáccsal, a megoldás pedig csak később rajzolódik ki. Mint mondta, a megoldásról nem, csak a hajléktalanok közterületről kitiltásáról szavaztak.
   
Kifejtette: mintegy kétezer új férőhelyet kellene létrehozni azért, hogy emberhez méltó feltételeket biztosítsanak a hajléktalanoknak az újrakezdéshez. Hozzátette: a költségvetés tervezésekor javasolták évi kétszáz új éjszakai férőhely létrehozását, de azt a vezetés nem támogatta.
   
Hangsúlyozta: a szakma is egyetért azzal, hogy a szociális ágazatban jelentős visszalépések történtek, mindezt azért, hogy Tarlós István elmondhassa, 20 milliárd forintos tartaléka van a fővárosnak, miközben a csődhelyzetre hivatkozva vontak meg támogatásokat. Az a város nem tud csődben lenni, amelyiknek 20 milliárdos összeg van a számláján - tette hozzá.
   
A közgyűlés szerdán úgy döntött, hogy ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal büntetheti Budapest azokat, akik a közterületet "életvitelszerű lakhatás céljára" használják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.