"A minősítéseit tartsa meg magának"

Tarlós: ne heccelje Gyurcsány a budapestieket!

Tarlós István főpolgármester arra kéri Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, hogy ne heccelje feleslegesen a budapestieket a Moszkva tér névváltozásával kapcsolatban.

2011.05.02 11:02MTI

A főpolgármester közleménye szerint a volt kormányfő "hisztérikus állításaival ellentétben" a főpolgármester egy szót sem beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel a Moszkva tér nevének megváltoztatásáról, azt civil szervezetek kezdeményezték.

"Gyurcsány úr a minősítéseit tartsa meg magának" - írta Tarlós István.
   
Gyurcsány Ferenc a blogjában azt írta: a Moszkva tér 22 évig volt Széll Kálmán tér a Horthy-korszakban, aztán 60 évig Moszkva tér lett. "Ez az átnevezés nem igazán volt jogos, de most már ez van. Megszoktuk. Ezen 60 éven belül, a rendszerváltás után is szintén 22 évig Moszkva tér volt a neve. Moszkva tér volt az Antall- és az első Orbán-kormány alatt is" - fogalmazott a szocialista politikus.
   
A Főpolgármesteri Hivatal múlt csütörtökön azt közölte: a Fővárosi Közgyűlés nem egy szélsőjobboldali párt kezdeményezésére nevezte vissza a Moszkva teret Széll Kálmán térré, hanem az ott lakók, civil szervezetek kérését teljesítette. A közlemény szerint még az idén az orosz fővárosról fognak elnevezni egy budapesti közterületet.
   
Alekszej Szazonov, az orosz külügyminisztérium helyettes szóvivője múlt csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján értetlenségét fejezte ki a Moszkva tér átkeresztelésével kapcsolatban akkor, amikor a magyar-orosz kapcsolatokat, véleménye szerint, egészében véve a fejlődés jellemzi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.