A legújabb eszközökkel kezelik a betegeket

Képek! - Befejeződött az Uzsoki utcai Kórház rekonstrukciója

Ünnepélyes keretek között adták át a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórházának felújított részeit. A közel 6,5 milliárd forintos, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósult rekonstrukció II. üteme 2008-ban indult, és 2011 januárjában fejeződött be.

Ilyen lett a megújult Uzsoki kórház képgaléria

2011.03.01 18:05ma.hu

A projekt keretében megújult a regionális egészségügyi központ sürgősségi betegellátó osztálya, ortopéd-traumatológiája, szülészeti-nőgyógyászati, neurológiai, belgyógyászati, nukleáris medicina, valamint patológiai osztályai, illetve több szakambulancia.

Az Uzsoki utcai Kórház az Észak-pesti térség meghatározó egészségügyi intézménye, amely mára a régió kiemelten fontos betegellátójává nőtte ki magát. Az elmúlt két évben a Regionális Egészségügyi Központ Rekonstrukció II. üteme során olyan nagyszabású fejlesztések valósultak meg az épületben, amelyek jelentősen támogatják a kórházi alkalmazottak munkáját, a betegek hatékonyabb kiszolgálását.

A Budapest Főváros Önkormányzata által európai uniós támogatással a KMOP-4.3.1/A-2008-0001 számú projekt keretében megvalósított rekonstrukció az Uzsoki utcai Kórház számos részlegét érintette a régi főépületen belül.

A szárny teljes körű felújításának köszönhetően valamennyi kiemelt gyógyászati helyiség klimatizálttá vált, a kórtermeket pedig önálló vizesblokkal látták el.

A kórház újabb részekkel is bővült, a felújított épület eddigi három szárnya mellé még hármat építettek az uniós támogatásnak köszönhetően. A felújított épület adatai: az ötszintes épület teljes szintterülete 14. 904 m2, ebből 10.104 m2 felújított és 4804 m2 új épületszárny. További 1088 m2-es épületrész elbontásra került.

Fotó: Sensation (További fotókhoz kattintson a képre!)


A kormányzat és a Főváros összefogásának eredményeként új diagnosztikai eszközök állnak a jövőben az orvosok rendelkezésére. A röntgen osztály modern radiológiai képalkotó eljárásokkal és teljesen megújult műszerparkkal gazdagodott. A rekonstrukciónak köszönhetően létrejött egy új műtőblokk, valamint egy sürgősségi betegellátó osztály, és lehetővé vált több külső telephely megszűntetése is. Az alaptevékenység ellátását kiegészítő funkciókat mostantól egy tömbben lehet koncentrálni, és a dializáló állomás bővítésével pedig tovább javult a fővárosiak művese ellátása is. Az egészségügyi központ regionális ellátó szerepéhez igazodik az intézményekben megkezdett invazív sebészeti eljárások (sebészet, ortopédia, urológia, nőgyógyászat stb.) továbbfejlesztése is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.