Vízumtilalom, fegyverstop

Szankciókat fogadott el az EU Líbia ellen

Szankciós intézkedéseket fogadott el hétfőn az Európai Unió Líbia ellen

2011.02.28 14:14MTI

A büntető intézkedések először is fegyverszállítási tilalmat jelentenek, beleértve a rendészeti felszerelések, tömegoszlató eszközök szállításának tilalmát is.

Másfelől uniós vízumtilalmat és vagyonbefagyasztást mondanak ki Moammer Kadhafira, családtagjaira, valamint munkatársainak egy bizonyos körére nézve.


Emberiség elleni bűnöket követett el Kadhafi?

Ahogy arról korábban írtunk: a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze néhány napon belül eldönti, hogy kezd-e átfogó vizsgálatot azok ellen, akik polgári személyek haláláért felelősek Líbiában.

Luis Moreno Ocampo hétfőn megállapította, hogy a Moammer Kadhafihoz hű erők által polgári személyek ellen végrehajtott támadásokról szerzett értesülések felvetik az emberiesség elleni bűncselekmény lehetőségét.

Ezért szakértői csapatot állított össze újabb információk gyűjtésére, és felvette a kapcsolatot líbiai hivatalos személyekkel és katonatisztekkel, hogy pontos ismereteket szerezzen a líbiai fegyveres erőknél parancsnoki struktúrájáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.