Pártpolitikától mentes, családias, békés húsvétot!

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök húsvéti üzenete

Olyan új szakaszra van szükség az ország közéletében is, amelyben a múlt vitáinál fontosabbak lehetnek a jövő ügyei - mondta beszédében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, és pártpolitikától mentes, családias, békés húsvétot kívánt minden honfitársának.

2008.03.21 14:16ma.hu

Tisztelt Honfitársaim!

A húsvét hagyományosan a kereszténység legnagyobb ünnepe. Így a zsidó-keresztény gyökerű európai kultúrán felnőtt emberek számára kivétel nélkül jeles időszaka ez az évnek, függetlenül attól, hogy hivőként vagy nem hívőként ünneplik-e meg. A sokfélén ünneplő közösség könnyen talál magának közös nevezőt a húsvét ünnepében: a remény az, amelyet az újrakezdés, az újjászületés bizonysága és tapasztalata erősít meg mindannyiunkban.

Legyen szó a feltámadásról vagy „csupán” a tavaszról, a húsvét a megújulás esélyét kínáló időszak szimbolikus kezdete mindannyiunk számára, és – talán ettől nem is függetlenül – az egyik legkedvesebb ünnepe sokunknak.

Közéleti-politikai értelemben is igaz mindez. Az idei tavaszon talán lezárhatjuk a múlt évből magunkkal cipelt politikai vitáink legalább egy részét, és nyugodtabb hétköznapoknak nézhetünk elébe. Hisszük, hogy olyan új szakaszra van szükség az ország közéletében is, amelyben a múlt vitáinál fontosabbak lehetnek a jövő ügyei, a megosztottságnál fontosabb lehet az összefogás, bontásnál az építés.

Ennek reményében kívánok pártpolitikától mentes, családias, békés húsvétot minden honfitársamnak!

A Magyar Köztársaság kormánya nevében,
Gyurcsány Ferenc
miniszterelnök

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.