Schmitték "kézzel-lábbal" tagadnak

Mégsem Kontrát lánya írta a blamás alkotmányjavaslatot?

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) hétfői közlése szerint az alkotmány-előkészítő bizottsághoz elküldött munkaanyag nyilvánosságra kerülése ügyében megtörtént a személyi felelősségre vonás.

2010.11.22 18:18MTI

A hivatal felelősségre vont munkatársa hétfőn szerződésének megszüntetését kérte, melyet a munkáltató elfogadott - tájékoztatta az elnöki hivatal az MTI-t.

A KEH közleményében úgy fogalmaz: az új alkotmány előkészítésével kapcsolatban helytelenül a köztársasági elnöknek tulajdonított munkaanyag nyilvánosságra kerülése ügyében a Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője a belső vizsgálatát lefolytatta.

Hétfőn a hivatal felelősségre vont munkatársa szerződésének megszüntetését kérte, melyet a munkáltató elfogadott - teszik hozzá.

Az elnöki hivatal kiemeli: "az imént említett munkatárs bizonyos híresztelésekkel ellentétben nem Kontrát Nóra, aki az állampolgári, kegyelmi és a panaszos ügyek felelőseként dolgozik hivatalunkban".

Mint írják, a köztársasági elnök kedden az új alkotmánnyal kapcsolatos javaslatait eljuttatja az alkotmány-előkészítő eseti bizottság elnökének, melyet széleskörű egyeztetést követően készített el.

Büszke apa? Tagadják Kontrát lányának bűnösségét.


Az origo hírportál írt először arról, hogy eltávolították az internetről Schmitt Pál köztársasági elnök hivatalának a készülő új alkotmányhoz írt javaslatait, amely szavaik szerint "fogalmi félreértést és számos helyesírási hibát is tartalmazott".

Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője múlt hét csütörtökön a Magyar Televízió Híradó című műsorában azt mondta: sem a köztársasági elnök, sem pedig ő maga nem látta azt az anyagot, amely az alkotmány-előkészítő eseti bizottság honlapjára felkerült, és amely javaslatokat tartalmazott a készülő új alkotmányhoz.

Ez egy olyan hiba volt, ami miatt megtörtént a felelősségre vonás - jelentette ki Kiss Norbert.

A Vasárnapi Hírek című lap legutóbbi számában írta azt: információik szerint "a köztársasági elnök hibáktól hemzsegő alkotmányjavaslatát a felterjesztési osztály 25 esztendős, friss diplomás vezetője, Kontrát Nóra írta, aki egyébként a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium államtitkárának, Kontrát Károlynak a lánya".

Kontrát Károly belügyi államtitkár hétfői közleményében azt írta: a Vasárnapi Hírek "Ki viszi el a balhét?" címmel megjelent, a Köztársasági Elnöki Hivatal "alkotmányjavaslata" írójának személyével kapcsolatban közzétett információ nem felel meg a valóságnak.

Hozzáteszi, hogy jogi lépéseket tesz mind a valótlan állítást megjelentetővel, mind pedig a rágalmazó információt átvevő és terjesztő sajtóorgánumokkal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.