Budapesten izgalmas versengésre számít

Navracsics szerint nem kerül kormányzati ellenőrzés alá az ügyészség

A Fidesz nem tervezi az ügyészség kormány alá rendelését - mondta el Navracsics Tibor egy vele készült interjúban.

2010.10.01 08:39Magyar Hírlap

A Magyar Hírlapnak arra a kérdésére, mely szerint Kovács Tamás legfőbb ügyész mandátumának lejárta után újra Polt Péter esélyes-e a posztra, a politikus azt mondta: a jelöltekről még nem volt szó.

Az interjúban Navracsics Tibor elmondta: a vasárnapi önkormányzati választáson elégedett lenne, ha sikerülne megőrizniük a 2006-ban "elnyert" településeket, s emellett a Fidesz-KDNP adná a főpolgármestert és a Heves Megyei Közgyűlés elnökét, valamint többségét is.

A politikus Budapesten számít a legizgalmasabb versengésre, mint mondta, a főpolgármesteri verseny eléggé egyértelműnek tűnik, a közgyűlési erőviszonyok viszont érdekesen alakulhatnak.


Az új alkotmányt érintő kérdésre a miniszter elmondta: az intézményrendszert illetően viszonylagos egyetértés van a pártok között is, a parlamentáris rendszerrel és az erős kormányfői státusszal szemben nem nagyon hallott érvet, és nem találkozott olyan véleménnyel sem, hogy erős államfői szerepet alakítsanak ki.

Úgy véli ugyanakkor, hogy "heves és termékeny" vita kíséri majd az új alaptörvény preambulumának megalkotását. Mint mondta, a két legérzékenyebb terület az önazonosságunkat képviselni hivatott preambulum, valamint, hogy az emberi jogi passzusok közül melyek lesznek nevesítve az új alkotmányban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.