Még több szakembert küldenek Afganisztánba

A HM erősítené a felderítést Afganisztánban

A honvéd vezérkarnál a hétfői merénylet után gyors vizsgálat indult azzal kapcsolatban, hogyan erősíthetnék meg az afganisztáni magyar misszió felderítő képességét - közölte a Magyar Nemzettel Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikai szakállamtitkára.

2010.08.25 07:55MTI/Magyar Nemzet

A napilap szerdai számában megjelent cikk felidézi, hogy a hétfői támadásban Pappné Ábrahám Judit 32 éves katona meghalt. Az éppen hazatérni készülő katonák konvojára egy olyan út menti településről támadtak, ahol korábban is előfordultak hasonló cselekmények. 

Hende Csaba honvédelmi miniszter már a támadás napján közölte, megvizsgálják, hogyan erősíthetnének a magyar misszió felderítő képességén. 

Siklósi Péter elmondta, a felderítés megerősítése megtörténhet a humán felderítésben is, vagyis úgy, hogy több szakembert küldenek Afganisztánba a Katonai Felderítő Hivatal állományából, vagy több forrást nyújtanak a missziónak a helyi informátorok megfizetésére. 

Szükség lehet azonban technikai fejlesztésre is, például további pilóta nélküli felderítő repülőgépek kiszállítására, vagy több olyan berendezés kiküldésére, amelyek automatikusan felfedezik és hatástalanítják az út mentén lévő rádióirányítású pokolgépet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.