Egy szomorú kronológia 2005-2010:

Családi gyilkosságok Magyarországon

Családi tragédia történt a Komárom-Esztergom megyei Ácson csütörtökön; a helyszínen négy holttestet találtak: két gyermeket, egy férfit és egy nőt. A gyanú szerint a férfi végzett feleségével és annak két kiskorú fiával. Az MTI Sajtóadatbank összeállítása az elmúlt öt évben családon belül elkövetett emberölésekről:

2010.08.19 14:46MTI

2006. február 8. - Egy dühöngő férfi családjára támadt a Heves megyei Atkáron. A feleség tízhónapos gyereküket kimenekítette, de mindketten megsérültek, majd a férfi az asszony két lányát megölte. A férfi dühét a kisfiú sírása váltotta ki.

2006. február 18. - Egy nő 25 éves fiát vérbe fagyva, 53 éves férjét egy gázcsőre felakasztva találta meg Kiskunhalason. Apa és fia között gyakori volt a veszekedés. Az apa feltehetően agyonverte fiát, majd magával is végzett.

2007. február 13. - Kisbaltával szabdalta halálra feleségét és két gyermekét egy 45 éves férfi Miskolcon.

2007. május 18. - Tudatos éhezésbe halt bele egy 36 éves nő, akinek holttestére, valamint súlyos állapotban, de még életben lévő férjére és kétéves kislányukra egy óbudai panellakásban találtak rá. A vegetáriánus család évente legalább egyszer egy úgynevezett tisztítókúrán vett részt.

2007. július 1. - Kidobta két kiskorú gyermekét egy debreceni panelház nyolcadik emeletéről egy anya, majd a gyerekek után ugrott. A tragédiát megelőzően a nő összeveszett férjével.

2008. január 7. - Egy dühöngő férfi a Fejér megyei Nagyvenyimen olyan súlyosan bántalmazta az édesanyját, hogy belehalt sérüléseibe, az édesapjának súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott, majd magában is kárt tett. A férfi pszichiátriai kezelt volt.

2008. január 8. - A Vas megyei Rátót községben egy 53 éves nő megölte 12 éves lányát és 76 éves édesanyját, majd öngyilkos lett.

2008. január 21. - Egy szekszárdi lakásban holtan találtak két férfit. Az apa előbb megölte a fiát, majd öngyilkos lett.

2008. augusztus 1. - Öngyilkosságra készülő szülei öltek meg egy egyéves kisfiút Szombathelyen. Az anyára eszméletlen állapotban találtak rá, az apa kivetette magát az ablakon. A szülők életben maradtak.

2009. március 14. - Ajka-Bakonygyepesen egy 48 éves férfi halálra szúrta 15 éves nevelt fiát, míg 37 éves élettársának életveszélyes sérüléseket okozott. A tettes a tragédia helyszínéről elmenekült, magával vitte ötéves, szintén megsérült kislányát, akit átadott rokonainak.

2010. március 15. - Brutális körülmények között irtotta ki családját egy férfi a Győr-Sopron megyei Tényőn. A férfi előbb a feleségére, majd két kislányára sújtott le baltával. Magát előbb késsel vágta meg, végül láncfűrésszel vágta el saját nyakát. Az apa pszichiátriai kezelés alatt állt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.