Krimibe illő gyilkosságok

Feldarabolta és elégette áldozatait a szakács

A legdurvább krimikbe illő gyilkossági ügy bírósági tárgyalása kezdődött meg kedden Kecskeméten.

2010.06.23 11:09baon.hu

2008 októberében elszenesedett emberi csontokat találtak egy balotaszállási tanya udvarán. Mint kiderült, az ott lakó két német állampolgárságú férfi brutális gyilkosság áldozata lett: miután végeztek velük, holttestüket feldarabolták és elégették. A rendőröket az áldozatok egy ismerőse értesítette, mert a két német már jópár napja nem adott magáról életjelet.

A nyomozók gyorsan nyomára akadtak a vélt tettesnek: egy akkor 20 éves jászszentlászlói férfit vettek őrizetbe, aki a közeli Pusztamérgesen lakott barátnője családjánál. Több bizonyíték is B. Árpád ellen szólt; ezek közül kétségkívül a legsúlyosabb, hogy a házkutatás során megtalálták nála azokat a műszaki cikkeket, melyek a két meggyilkolt férfi tanyájáról tűntek el. Az is tudott volt, hogy a szakács szakképesítésű fiatalember a gyilkosságot megelőzően pár hétig a két német férfinél lakott.

A lassan két évvel ezelőtti brutális gyilkosság tárgyalása kedden kezdődött meg a megyei bíróságon. Dr. Dókáné dr. Pályi Krisztina ügyésznő a vád ismertetésekor elmondta: a vádlott nyaranta alkalmi munkákat végzett a két homoszexuális férfi balotaszállási tanyáján. Jó kapcsolat alakult ki közte és az idősebbik, 72 éves magyar-német kettős állampolgárságú áldozat között. A vádlott által „Pali bácsiként” emlegetett férfi számos alkalommal pénzküldeményekkel is támogatta a fiatal szakácsot.

A vád szerint azonban B. Árpád 2008 októberében újra pénzzavarba került, és ezért elhatározta, hogy a tanyán lévő műszaki cikkeket megszerzi, akár a sértettek élete árán is. Éppen ezért 2008. október 11-én elment a két némethez, akik közül csak az idősebb volt otthon. Vele egy vascsővel végzett, majd megvárta, míg a fiatalabb, 39 éves férfi is hazatér, és őt is megölte – hogy miként, az a nyomozás során nem derült ki. A vádiratban az áll: „meg nem állapítható okból” idősebbik áldozata összevert fejét lefényképezte a mobiltelefonjával. Ezután a holttesteket egy fejszével és egy bárddal a házban feldarabolta, majd az udvaron egy máglyát rakott, és elégette őket.

Az ügyésznő kijelentette: B. Árpád másnap reggel visszatért a gyilkosság helyszínére, majd felhívta egy szegedi ismerősét, hogy segítsen neki elszállítani a házban lévő laptopot, plazmatévét, hifi-tornyot. Azt mondta: a tanya az övé, de elköltözik onnan. Ám később elárulta ismerősének, hogy megölt két embert, sőt meg is mutatta neki az áldozatról mobillal készített fényképet. A fiatal szakácsot a megyei főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel vádolja.

A vádlott vallomása egész nap tartott a megyei bíróságon. B. Árpád dr. Feleky István büntetőtanácsa előtt elmondta: 14 éves korában egy kocsmában ismerkedett meg a két német férfival, többször dolgozott a tanyájukon. Később derült ki számára, hogy nem apa-fiú viszony van a két sértett között, hanem homoszexuális kapcsolat. A fiatalabbik egyszer kikezdett vele, ám elutasította, és később is sokszor volt köztük nézeteltérés, a gyilkosságot megelőzően ezért is költözött el tőlük. Az idősebbik német férfival ellenben az évek során mindvégig jó kapcsolatban maradt, aki sokszor kisegítette pénzzel.

A vádlott a nyomozás során csak az egyik gyilkosság elkövetését ismerte el. Azt vallotta: mikor a bűncselekmény estéjén a tanyára ért, az idős német már nem élt, mert a fiatalabbik végzett vele - ő pedig a 39 éves németet ölte meg. A keddi bírósági tárgyaláson ellenben azt állította: pénzt kérni ment el „Pali bácsi” tanyájára, aki szívélyesen beinvitálta.

A tárgyalás ezen a ponton ért véget, a vádlott vallomása szerdán folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.