Jó kapcsolatokra törekednek Szlovákiával is

Martonyi: a legelső lépések egyike a kettős állampolgárság

Az egyik legelső lépése lesz az új kormánynak a kettős állampolgárságról szóló törvény parlament elé terjesztése - mondta az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában a leendő külügyminiszter.

2010.05.05 09:23MR1- Kossuth

Martonyi János beszélt arról is, hogy az új kormány jó kapcsolatokra törekszik Szlovákiával, de egyértelműen képviseli a magyar álláspontot.

Az új kormány egyik legelső lépése lesz a kettős állampolgárságról szóló törvény parlament elé terjesztése - mondta az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában a leendő külügyminiszter. Martonyi János szerint nincs másról szó, minthogy ugyanazokat a jogokat adja meg a tervezett törvénymódosítás a szomszédos országok magyarjainak, mint amely jogokat a világ bármely országában élő magyarok már élveznek.

Martonyi János arról is beszélt, hogy az új kormány jó kapcsolatokra törekszik Szlovákiával, igyekszik tompítani a feszültségforrásokat, ugyanakkor egyértelműen képviseli álláspontját például arról, hogy elfogadhatatlan a nyelvtörvény módosítása. Ugyanakkor számtalan tényező összefűzi a két országot, a közép-európai együttműködés egy jó szlovák-magyar viszony nélkül nehezen képzelhető el - mondta a leendő külügyminiszter.

Martonyi János közölte azt is, hogy tárgyalni kell a Nemzetközi Valuzaalap és a Európai Bizottság képviselőivel az októberben lejáró IMF-szerződés meghosszabbításának lehetőségeiről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.