Vona és Morvai kardot ránt

Választás 2010 - választási győzelemre készül a Jobbik

A Jobbik felkészült a választási kampányra és készen áll arra, hogy az "ország megmentése érdekében" átvegye a kormányzást - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a párt miniszterelnök-jelöltje szombaton Budapesten.

2010.01.16 18:26MTI

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos kampánynyitó rendezvényén úgy fogalmazott, hogy a rendelkezésükre álló kevés eszközzel is győzni tudnak, hiszen a "legerősebb fegyver", az igazság az ő oldalukon áll.

A Jobbik zászlóján a teljes számonkérés, a radikális változás, valamint a nemzeti önrendelkezést és igazságot a magyaroknak jelszavak olvashatók - mondta a párt elnöke. A Magyarország jövendő miniszterelnökeként bemutatott Vona Gábor kiemelte: itt az ideje, hogy "mindenestül és örökre" elpusztuljon az elmúlt húsz év gazdaság- és nemzetpolitikája.

A párt vezetője szerint ma egyedül a Jobbik meri felvetni és tudja megválaszolna az országot érintő fontos kérdéseket. A "nemzeti oldal" még soha nem állt elő ilyen "széles látókörű" tervvel - érkelte a Jobbik programját. Vona Gábor közölte: a Jobbik a következő hetekben árnyékkormány felállítását tervezi, a párt aktivistáit pedig arra ösztönözte, hogy áprilisig hetente legalább egy embert győzzenek meg a párt melletti szavazásról.

A Jobbik kormányfőjelöltje szerint politikai ellenfeleik mindent megtennének, talán még a "narancsot is beoltanák szegfűvel" azért, hogy "ne kelljen látniuk a Jobbik kettős keresztjét".

Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője felszólalásában azt hangsúlyozta, hogy jelenleg az igazságtalan rendszer vesztesei és nyertesei állnak szemben, és a Jobbiknak párthovatartozástól függetlenül kell megszólítania a megalázottakat és becsapottakat.

"A magyarok nem várhatják a változást azoktól, akiknek a mai rendszer megfelel, nekünk kell megváltoztatni a politikát" - mondta Morvai Krisztina.

A legfontosabb feladatok egyikeként rámutatott, hogy helyre kell állítani a mezőgazdaságot és az élelmiszer-feldolgozást. Ehhez "a magyar földet meg kell őrizni a magyarok kezében", továbbá ki kell tiltani az országból a külföldi élelmiszereket, valamint kis- és közepes családi gazdálkodásokat kell létrehozni - fejtette ki a Jobbik által államfőnek jelölt Morvai Krisztina.

A Jobbik kampánynyitóján bemutatták a valamennyi egyéni választókerületekben indítani kívánt, összesen 176 képviselőjelöltet. A rendezvényen több százan vettek részt, akik közül többen a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viselték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.