Sukorói szerződések felbontását követelik

Jogi felelősségre vonást követel a Fidesz sukoró ügyben

A sukorói szerződések azonnali felbontását és politikai, jogi felelősségre vonást követel a Fidesz.

2009.11.10 11:48MTI

Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján két politikai felelőst nevezett meg az ügyben: Bajnai Gordon jelenlegi kormányfőt, aki továbbra is fenntartja a beruházás nemzetgazdaságilag kiemelt minősítését, és Oszkó Péter pénzügyminisztert, aki felügyelte és lebonyolította az ügyet. Utóbbi mind a mai napig késlekedik a szerződés azonnali felbontása ügyében - mondta a fideszes politikus.

Jelezte: a Fidesz kitart a teljes körű kivizsgálás mellett, és azt is követeli, akik az államigazgatásban vezetőként részt vettek ebben az ügyben, azonnal távozzanak.

A kormány rájött, hogy a sukorói lopást nem lehet tovább mentegetni, már nem lehet leplezni azt, hogy a lopás olyan szintet ért el, amely már nem tisztázható, nem zárható el a nyilvánosság elől. Mégis azt látni, hogy Sukoró ügyében a kormány továbbra is "maszatol", fél a totális lebukástól, a felelősségre vonástól - fogalmazott.

Cser-Palkovics András elmondta: a Fidesz jogi igazgatósága elkezdte a nyilvánosságra került dokumentumok összegyűjtését. Reményének adott hangot, hogy további dokumentumok is nyilvánosságra kerülnek majd a "kormányzati nagy lopásról".

Kérdésre válaszolva közölte: már eddig is összességében több milliárdos kár érte a magyar adófizetőket. Ha még éri veszteség, még inkább igazolja, hogy a felelősségre vonásnak meg kell történnie.

Szólt arról is, hogy bár hetek óta döntés született a vizsgálóbizottságról a parlamentben, az a működését még meg sem tudta kezdeni, tagjait ugyanis a szocialisták nem nevezték meg.

"Ebből is látszik, hogy a szocialisták az időhúzásra játszanak" - summázta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.