Magyarország igaz barátját veszítettük el

A Fidesz tisztelettel adózik Tom Lantos emléke előtt

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöksége megrendüléssel értesült Tom Lantos amerikai kongresszusi képviselő haláláról, és tisztelettel adózik emléke előtt. Lukács Tamás, a KDNP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek azt mondta: pártja nevében részvétét nyilvánítja Tom Lantos családjának.

2008.02.11 17:03MTI

A 80 éves Tom Lantos hétfőn hajnalban hunyt el a Washingtonhoz közeli, Maryland állambeli Bethesda Haditengerészeti Kórházban. A demokrata párti képviselő, aki a washingtoni kongresszus alsóházában a külügyi bizottság elnöke volt, januárban közölte, hogy visszavonul a politikától, mert nyelőcsőrákot diagnosztizáltak nála.

A Fidesz az MTI-hez eljutatott kommünikéjében hangsúlyozta, Tom Lantos nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Egyesült Államokban megértsék és támogassák a határon túli magyarokat abban a küzdelemben, amit identitásuk megőrzéséért folytatnak. "Bár több kérdésben eltérő politikai nézeteket vallottunk, tisztában vagyunk azzal, hogy Magyarország igaz barátját veszítettük el" - fűzték hozzá. Mint írták, tisztelettel adóznak emléke előtt, osztoznak családja gyászában.

Lukács Tamás, a KDNP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek azt mondta: pártja nevében részvétét nyilvánítja Tom Lantos családjának. "Keresztényeknek ilyenkor az első gondolata, hogy imádkozunk a lelki üdvéért" - fogalmazott. Szerinte ez nem az pillanat, amikor egy ember életét és tevékenységét értékelni kellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.