Újabb botrány a láthatáron?

Korrupciót sejt a Heti Válasz a BKV használtbusz-beszerzése körül - A cég cáfol

Havi fizetést kap a BKV vezérigazgatójának fia attól a cégtől, amely a Volvóval közösen egyedüliként pályázott a közlekedési társaság használtbusz-tenderére - írta a Heti Válasz csütörtöki számában - A BKV sajtóosztálya cáfol - eszerint a BKV Zrt. vezérének fia soha nem is állt az Alfabusz Kft. alkalmazásában.

2008.02.06 17:25MTI

Havi fizetést kap a BKV vezérigazgatójának fia attól a cégtől, amely a Volvóval közösen egyedüliként pályázott a közlekedési társaság használtbusz-tenderére - olvasható a Heti Válasz csütörtökön megjelenő számában. A BKV sajtóosztálya cáfol.

"A csütörtöki tenderbontás után a BKV első embere, Antal Attila egy szóval sem jelezte érintettségét az őt megbízó Fővárosi Közgyűlésnek" - áll a hetilap cikkében. A cikk szerint Antal Attila fia "már akkor havi fixet kapott az (...) Alfa Busztól - logisztikai munkatársként -, amikor apja 2007. január 1-jével átült a BKV vezérigazgatói székébe".

A 3,5-4 milliárd forint összértékű tenderre egyedül az Alfa Busz-Volvo konzorcium adott ajánlatot, pedig a dokumentációt még négy társaság vásárolta meg - írja a lap. "Ezzel beteljesedni látszik az a (...) pletyka, hogy a főváros IV., XIII. és XVIII. kerületét érintő vonalakat a genfi közlekedési vállalat flottájából kivont, 6-7 éves csuklós buszok lepik majd el. Éppen olyan Volvo 7000A típusú járművek, amelyek - ugyancsak az Alfa Busz importtevékenysége jóvoltából - a 47-49-es villamos pótlására szolgálnak" - olvasható a Heti Válaszban.

A Heti Válasz értesülései szerint Genfben 83 darab Volvo busz szabadul fel, ez gyakorlatilag ugyanaz a mennyiség, mint amennyi autóbuszra a BKV kiírta a közbeszerzést. (A közlekedési vállalat 60 autóbuszra írt ki nyílt közbeszerzési eljárást, 40 százalékos opcióval) A hetilap cikke felteszi a kérdést: "azért írt ki a BKV sebtiben közbeszerzést, mert e nélkül nem lehet biztosítani a tömegközlekedést Budapesten, vagy azért, mert Genfben most szabadul fel 83 darab olyan autóbusz, amit csakis az Alfa képes 'berendelni' a magyar fővárosba"?

A BKV Zrt. sajtóosztálya szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a sajtóhíresztelésekkel ellentétben a BKV Zrt. vezérigazgatójának fia soha nem állt az Alfa Busz Kft. alkalmazásában - közölte az MTI-vel. A BKV közlése szerint Antal Attila BKV-vezérigazgató fia "jelenleg sincs semmiféle jogviszonyban az Alfa Busz Kft-vel". "Aki ezzel a ténnyel szemben ellenkező nyilatkozatot tesz, vagy a tényekkel nem alátámasztott álhírt terjeszti, valótlant állít, amely nyilvánvaló jogi következményeket von maga után" - közölte a társaság a távirati irodával.

A BKV Zrt. a társaság vagy a társaság vezetőinek jóhírét veszélyeztető valamennyi kérdésben haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket a Heti Válasszal szemben - zárul a közlemény.

A Heti Válasz csütörtökön megjelenő lapszámában a cikk mellett látható egy internetes közösségi portálon a vezérigazgató fiának adatlapja, amely szerint munkahelye az Alfa Busz Kft. Volvo.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.