Hiány a CT

Kismamák ultrahang nélkül

Nincs CT a sürgősségi ellátóhelyek 23 százalékában, a terhesgondozást végző intézmények tíz százalékában pedig nincs ultrahang - írja a Magyar Nemzet az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) adataira hivatkozva.

2009.06.27 09:14Magyar Nemzet

Az ellátórendszer minőségi mutatóit vizsgáló felmérés szerint a szülészetek 17 százalékában nincs egyágyas szülőszoba. Mindenhol lehetővé teszik ugyan, hogy valaki jelen legyen a szülésnél, ám sok helyen nem biztosítanak térítésmentes védőruhát a kísérőnek.

Megállapították azt is, hogy a járóbeteg-ellátók 13 százalékában nem működik előjegyzési rendszer.

A felügyelet szerint pozitívumként számolt be arról, hogy tavaly óta javultak a kényelmi szolgáltatások az intézményekben, így például több egy és kétágyas szoba várja a betegeket - írja a Magyar Nemzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.