Ma hallgatják ki a volt titok minisztert

Ki szivárogtatott Szilvásyról?

Személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt hallgatják ki gyanúsítottként Szilvásy György volt titokminisztert - értesült a Híradó. A Magyar Nemzet szerdai cikkében arra következtetnek Bárándy Gergely szocialista politikus keddi nyilatkozatából, hogy Szilvásy Györgyöt szerdán hallgatják ki.

2009.05.27 08:45hirado.hu/Népszabadság/Népszava

Sem a volt miniszter ügyvédje, sem a Központi Nyomozó Főügyészség nem árulta el, hogy pontosan mikor és milyen ügyben hallgatják ki az egykori minisztert, pusztán a gyanúsítás tényét ismerték el eddig. Közben azt vizsgálják, hogy ki szivárogtatott Vizsgálja a Legfőbb Ügyészség: hogyan tudhatta meg a Magyar Nemzet, hogy a volt titokminisztert gyanúsítottként hallgatja meg a Legfőbb Ügyészség az UD Zrt. ügyével kapcsolatban. 

A Központi Nyomozó Főügyészség azt állítja: nem szivárogtattak ki semmit. Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Szilvásy György kihallgatása azzal a feljelentéssel állt kapcsolatban, amelyet az UD. Zrt. tett a cég egyik vezetője és Csányi Sándor közötti telefonbeszélgetés lehallgatása, illetve a lehallgatott beszélgetés állítólag jogsértő kiszivárogtatása miatt. Szilvásy ügyvédje megerősítette: valóban gyanúsítottként hallgatják meg a volt titokminisztert, ám azt hozzátette, az idézésben nem szerepel, hogy milyen ügyben hallgatják meg védencét. 

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője kedden elmondta, hogy az ügyészség sem a Magyar Nemzetnek, sem más sajtóorgánumnak nem adott tájékoztatást. A kérdés csak az: hogyan tudhatott minderről az újság, az ügy ráadásul nyomozati szakaszban van. A szocialista Bárándy Gergely éppen ezért sürgetett vizsgálatot. A képviselő utalt rá, hogy mivel a nyomozó főügyészségen van az információ, nem alaptalan következtetés, hogy valaki a kötelességét megszegve kiszivárogtatta a híreket. Budai Bernadett kormányszóvivő pedig az egész ügyről annyit mondott: Szilvásyt megilleti az ártatlanság vélelme.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.