Voks 24

Karácsony Gergely: hiszem, hogy a budapestiek átlátnak a szitán

A szavazók el tudják dönteni, hogy ki az, aki a budapestiek érdekét képviseli és ki az, aki a NER kiszolgálója.

2024.06.08 14:33MTI

A hatalom emberei vagy az emberek hatalma, erről szavazunk most vasárnap - írta a Facebookon közzétett szombati bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester, kiemelve: "hiszem, hogy a budapestiek átlátnak a szitán".

"A tét az, hogy hagyjuk-e, hogy a hatalom elfoglalja magának a városunkat. A tét az, hogy kiállunk-e továbbra is magunkért, kiállunk-e Budapest értékeiért és elveiért. A tét az, hogy megőrizzük-e Budapestet szabad, zöld és szolidáris helynek" - fogalmazott a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje.

Karácsony Gergely a bejegyzéshez fűzött videóban a közte és Vitézy Dávid (LMP-Zöldek és Vitézy Dáviddal Budapestért egyesület) között hezitáló szavazóknak üzent. "Arra kérek mindenkit, hogy menjen föl az internetre és keresse meg azt a képet, amikor éppen a városban a kata eltörlése miatt forradalmi hangulat van. Emberek tízezreinek az életét törte keresztbe" - fogalmazott.

Felidézte, hogy Vitézy Dávid, az Orbán-kormány akkori államtitkára akkor ücsörgött egy exkluzív étterem teraszán a várban és beszélgetett a miniszterével, valamint Mészáros Lőrinc vasútépítő cégének az ügyvezetőjével. "Akkor éppen egy olyan közbeszerzést zártak le, amely nem egy nyílt verseny volt, hanem egy meghívásos közbeszerzési pályázat. 336 milliárd forintért építették meg a déli körvasutat. Nagyjából nyolcszor annyiért, mint amit a szakértői becslések indokoltnak gondolnak. Ennek a pénznek a feléért Németországban hegyeket fúrnak át" - mondta Karácsony Gergely.

Hozzátette: ha a szavazók ezt a képet idézik maguk elé, akkor el tudják dönteni, hogy ki az, aki a budapestiek érdekét képviseli és ki az, aki a NER kiszolgálója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.