Beruházás

Csaknem 150 millió forintos fejlesztés indul Medgyesegyházán

A forrást a csaknem 3200 lakosú, dinnyetermesztéséről híres város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerte el.

2024.05.24 15:09MTI

Két pályázaton csaknem 150 millió forintot nyert el a Békés vármegyei Medgyesegyháza, amelyből a helyi idősek klubját és az orvosi rendelőt korszerűsítik - közölte az önkormányzat.

A forrást a csaknem 3200 lakosú, dinnyetermesztéséről híres város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerte el.

Csaknem 90 millió forintból újul meg az Idősek Klubja. Korszerűsítik a fűtési rendszert, felülvizsgálják az elektromos hálózatot; felújítják a vizesblokkokat; a klubszobákban cserélik a padlóburkolatot. Bővítik is a főépületet két irodával, dolgozói étkezővel és pihenőszobával. Ide bútorokat, eszközöket is vásárolnak.

Ötvenöt millió forintból két orvosi pihenőt és szociális helyiségeket alakítanak ki az orvosi rendelő épületének tetőterében. A fejlesztéssel a munkavállalók munkahelyének megőrzéséhez járulnak hozzá. "Az orvosi rendelő fejlesztése nagymértékű lakossági támogatást tud maga mögött" - jegyezték meg.

Mindkét beruházást év végéig kell megvalósítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.