Koronavírus

Népegészségügyi központ: stagnál az örökítőanyag koncentrációja a szennyvízben

A helyszínek többségét stagnáló tendencia jellemzi.

2024.05.09 20:30MTI

Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Azt írták, hogy az év 18. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízmintákban továbbra is stagnált.

Közölték: a helyszínek többségét stagnáló tendencia jellemzi, emelkedés észlelhető Budapest Észak-pesti Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, valamint Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Szekszárdon és Szolnokon.

A mintavételi helyek jelentős részében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja alacsony vagy kimutatási határ alatti, egy városban - Szekszárdon - a mérsékelt tartományban van - tudatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.