Világvége

A szivacsváros koncepció megvalósítását szorgalmazza az LMP

Lényege, hogy speciális növényekkel a vizet a talajban tartják.

2024.03.18 15:06MTI

A szivacsváros koncepció megvalósításával kell gondoskodniuk az önkormányzatoknak az esővíz felhasználásáról - mondta az LMP országgyűlési képviselője vasárnap, a párt közösségi oldalán is közvetített sajtótájékoztatón.

Bakos Bernadett ismertette, a szivacsváros koncepció lényege, hogy speciális növényekkel a vizet a talajban tartják.

Kifejtette, hogy a klímaváltozás miatti szélsőséges időjárási körülmények alakulnak ki, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső elönti az utcákat, közlekedési nehézségeket okoz, az aszályos időszakban pedig a városi növényzet nagy része kiszárad.

Kőbányán, a Mázsa téren is gondot okoz a hirtelen lezúdúló eső, a tér melletti önkormányzati területen ezért érdemes lenne parkot kialakítani, amely enyhítené a hőszigethatást és közösségi célokat is szolgálna - emelte ki az ellenzéki politikus. Hozzátette, a kőbányai szivacsváros koncepcióról fórumot szervez a párt, illetve petíciót is indítottak a weboldalukon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.